Serie A: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Νάπολι – Τεσσάρα για την Σαμπντόρια (vid)

Νάπολι... για πρωτάθλημα. Με σκόρερ τους Όσιμεν και Πετάνια το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε με 2-0 από την έδρα της Βενέτσια και έφτασε στο -1 από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Με τον Όσιμεν να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά τον περασμένο Νοέμβριο, η Νάπολι κατάφερε να επικρατήσει πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-2 στην έδρα της Βενέτσια, φτάνοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Ίντερ, αν και έχει ένα ματς περισσότερο.

Η ομάδα του Πάολο Τζανέτι δεν προέβαλε μεγάλη αντίσταση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα το στόχο. Σε μία από τις σπάνιες εύστοχες τελικές, ο Ματέο Πολιτάνο έκανε σέντρα από δεξιά και ο Νιγηριανός επιθετικός πήδηξε πολύ ψηλά και πήρε την κεφαλιά για το 1-0.

Η Νάπολι παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι στα τελευταία λεπτά και η αποβολή του Τιρόνε Εμπουέχι στις καθυστερήσεις προσέφερε τα κενά ώστε ο Αντρέα Πετάνια να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η Σαμπντόρια κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σασουόλο με τον επιβλητικό 4-0. Η ομάδα της Γένοβας ήταν από την αρχή κυρίαρχοι στο ματς και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του ματς.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διαφορά δύο τερμάτων, πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης, με τους Καπούτο(5′) και Σένσι(7′). Ο Κόντι στο 63′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Σαμπντόρια, με τον Καντρέβα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από