Γιουβέντους – Αταλάντα 1-1

Το προβάδισμα που έχει έναντι της Μίλαν για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου διατήρησε η Αταλάντα μετά το 1-1 που απέσπασε στην έδρα της πρωταθλήτριας, Γιουβέντους

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν, η ομάδα από το Μπέργκαμο κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς την τελευταία ημέρα της serie A θα υποδεχθεί την αδιάφορη βαθμολογικά, Σασουόλο και με νίκη θα «σφραγίσει» την έξοδό της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Η Γιουβέντους στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά το 1-1 με την Αταλάντα η οποία ήταν και η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς!

Οι Μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν με τον Ίλιτσιτς και παρά την ισοφάριση του Μάντζουκιτς δεν τα παράτησαν με αποτέλεσμα να φύγουν από το Τορίνο με ένα πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές. Βαθμό που φέρνει κατήφεια στο Μιλάνο αναφορικά με το εισιτήριο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Στο 33ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιλιτσιτς έκανε εύκολα το 0-1. Οι Μπιανκονέρι παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στην επανάληψη, προσπάθησαν να πιέσουν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 80′ ο Μάντζουκιτς, χάρη και στη λάθος αντίδραση του Γκολίνι έκανε το 1-1!

Κάπως έτσι η Αταλάντα ανέβηκε στην 3η θέση με 66 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την 4η Ίντερ και η Μίλαν κατηφόρισε στην 5η θέση με 65 βαθμούς. Στην 6η θέση η Ρόμα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπαρτσάλι (61′ Μάντζουκιτς), Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο (46′ Μπερναρντέσκι), Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί (85′ Κεν), Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Χάτεμπερ, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Γκόσενς (62′ Μαντσίνι), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Καστάν, Γκόμες (74′ Πάσαλιτς), Ιλιτσιτς (78′ Μπάροου), Ζαπάτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής:

Ουντινέζε-Σπαλ 3-2 (5’ Σαμίρ, 31’, 35’ Οκάκα – 53’ Πετάνια, 59’ Βαλότι)

Τζένοα-Κάλιαρι 1-1 (89′ πεν. Κρίσιτο – 40′ Παβολέτι)

Σασουόλο-Ρόμα 0-0

Κιέβο-Σαμπντόρια 0-0

Πάρμα-Φιορεντίνα 1-0 (80′ αυτ. Ζέρσον)

Έμπολι-Τορίνο 4-1 (27′ Άκουα, 65′ Μπρίγκι, 70′ Ντι Λορέντζο, 89′ Καπούτο – 56′ Φαλκέ)

Μίλαν-Φροζινόνε 2-0 (57′ Πιόντεκ, 66′ Σούσο)

Γιουβέντους-Αταλάντα 1-1 (80′ Μάντζουκιτς – 33′ Ίλιτσιτς)

Νάπολι-Ίντερ 4-1 (16′ Ζιελίνσκι, 61′ Μέρτενς, 71′ 78′ Φαμπιάν Ρουίς – 81′ πεν. Ικάρντι)

Δευτέρα, 20/5

Λάτσιο-Μπολόνια (21:30)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 26 Μαΐου

Φροζινόνε-Κιέβο

Ίντερ-Έμπολι

Φιορεντίνα-Τζένοα

Σαμπντόρια-Γιουβέντους

Τορίνο-Λάτσιο

Σπαλ-Μίλαν

Μπολόνια-Νάπολι

Ρόμα-Πάρμα

Αταλάντα-Σασσουόλο

Κάλιαρι-Ουντινέζε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από