Τρεις ομάδες, Πανιώνιος, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έχουν 27 βαθμούς και δίνουν μεγάλη μάχη για την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.
Η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Ο πρωτοπόρος πλέον ΠΑΟΚ, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και η ΑΕΚ μάχονται για την κούπα του πρωταθλήματος αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τρεις ομάδες είναι στην ίδια θέση (μετά την 19η αγωνιστική) έχοντας 27 βαθμούς και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Ξάνθη, ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης είναι μαζί στην πέμπτη θέση, απέχοντας όμως δέκα βαθμούς από τον τέταρτο της βαθμολογίας Ατρόμητο.
Το σίγουρο είναι πως ο Πανιώνιος θα είχε ένα μικρό προβάδισμα αν δεν είχε δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΣ, με το οποίο η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε στη Νέα Σμύρνη 1-0. Παρατηρώντας κάποιος το πρόγραμμα των ομάδων, διαπιστώνει πως και οι τρεις έχουν να δώσουν δύσκολα παιχνίδια.
Οφείλει πάντως να εστιάσει κάποιος στο ότι ο Πανιώνιος έχει να παίξει και με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει πέντε ματς στην έδρα του και έξι εκτός, ο Πανιώνιος έξι εντός και πέντε εκτός ενώ τέλος η Ξάνθη θα δώσει πέντε ματς στην έδρα της και έξι μακριά από τα Πηγάδια.
Το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν την πέμπτη θέση:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ξάνθη (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
Ατρόμητος (εντός)
Πανιώνιος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)
Πλατανιάς (εντός)
Λεβαδειακός (εκτός)
Κέρκυρα (εκτός)
Απόλλωνας (εντός)
Παναιτωλικός (εκτός)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Λάρισα (εκτός)
Λαμία (εντός)
Ολυμπιακός (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
Ατρόμητος (εντός)
Ξάνθη (εντός)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Παναθηναϊκός (εντός)
Πλατανιάς (εκτός)
Λεβαδειακός (εντός).
ΞΑΝΘΗ
Αστέρας Τρίπολης (εκτός)
Κέρκυρα (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
Απόλλωνας (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)
Παναιτωλικός (εντός)
Πανιώνιος (εκτός)
ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Λάρισα (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός).