Ολυμπιακός : Όταν πατάει γκάζι…

Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, είχε ξεκαθαρίσει ότι για να πάρει μια ομάδα πρωτάθλημα, πρέπει να περάσει από το Ηράκλειο. Δεν ξέρω αν το «διπλό» στο «Γεντί Κουλέ» δίνει τίτλο. Το σίγουρο είναι, ότι το συγκεκριμένο τρίποντο δίνει την ώθηση που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να πατήσει γκάζι και να εξαφανιστεί.

Νίκη, κυρίως ψυχολογίας πήραν οι νταμπλούχοι. Ήταν η πρώτη τους εκτός έδρας και το σημαντικότερο, αυτή προήλθε από πολύ καλή εμφάνιση. Ναι μεν, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σε αυτό το διάστημα, είχε καλή παρουσία και ευκαιρίες. Οι κυριότερες ήταν με τον Χασάν και τον Μπρούμα.

Ειδικά ο τελευταίος, είδε την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι. Πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, μόνος του, αλλά το δοκάρι του στέρησε το πρώτο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Όταν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στις εγχώριες διοργανώσεις. Μπορεί κάποιοι να με πουν υπερβολικό, αλλά όταν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται όπως στο Ηράκλειο, πολύ απλά, στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο. «Καθάρισε» εύκολα τον ΟΦΗ και μάλιστα σε γήπεδο χωράφι. Δεν γίνεται να διεξάγονται παιχνίδια κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πάλι καλά που ο Σισέ δεν τραυματίστηκε σοβαρά, γιατί τώρα, άλλα θα λέγαμε, άλλα θα γράφαμε…

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα βάλει τίτλο «Θρύλος από τα προσεχώς», λόγω της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σίτι, στην Αγγλία. Η βελτίωση του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προήλθε, από την είσοδο των Μπρούμα και Πέπε, σε συνδυασμό με την αλλαγή φιλοσοφίας της ομάδας.

Τα… προσεχώς τα είδαμε, μερικές μέρες αργότερα, στο Ηράκλειο. Ο Μπρούμα πήρε φανέλα βασικού και όσο άντεξε (θυμίζω ότι αναφερόμαστε σε παίκτη, που ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό…) ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας. Την ποιότητά του, μας την έδειξε στη φάση που «ζάλισε» τρεις αντιπάλους και δεν σας κρύβω, ότι περιμένω να τον δω στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Υπομονή χρειάζεται. Πρέπει όλοι μας να περιμένουμε την… είσοδο στην ομάδα, όλων των μεταγραφικών αποκτημάτων και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα. Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος, ο Μπρούμα επειδή δε είχε αγωνιστεί ήταν για κάποιους αποτυχημένη μεταγραφή. Το ξαναγράφω. ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΥΓ. Τεράστια υπόθεση να έχεις δύο επιθετικούς στο ρόστερ που να βρίσκουν δίχτυα. Ο Χασάν (άλλη πονεμένη υπόθεση, που κάποιοι γκρίνιαζαν γιατί ο Ολυμπιακός έδωσε δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει…) συνεχίζει να σκοράρει και όπως έχω γράψει σε αυτή εδώ τη γωνιά και έχω πει στο ραδιόφωνο, είναι ιδανικός «δεύτερος» επιθετικός.

ΥΓ1. Σημαντικό το γκολ και του Μασούρα. Η ομάδα πρέπει να παίρνει γκολ και από άλλους παίκτες και όχι μόνο από Ελ Αραμπί και Χασάν…

ΥΓ2. Για τον Φορτούνη θα τα πούμε στην επόμενη επικοινωνία μας.

ΥΓ3. Ούτε στην ομάδα της Κρήτης αξίζει ο συγκεκριμένος αγωνιστικός χώρος. Ο ΟΦΗ στη περσινή σεζόν είχε παρουσιάσει μια ομάδα με ποιότητα και τα παιχνίδια του τα έβλεπες ευχάριστα, κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα με ομάδες της ίδιας δυναμικότητας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από