Τρία χρόνια μετά – Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε ο Ζαμπά με τον ΠΑΟΚ

Πέρασε 19 παιχνίδια «αφλογιστίας», έφυγε, επέστρεψε και... έσπασε το ρόδι. Ο Λέο Ζαμπά κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Μπορεί να τα βρήκε… σκούρα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Παναιτωλικού με 2-0 για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική της Super League, ξεκινώντας έτσι με το… δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2022.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα, αλλά είχαν τον συνήθη ύποπτο Κούρτιτς και πάλι, καθώς ο Σλοβένος έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 29ο λεπτό.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμα ένα γκολ στις καθυστερήσεις, με το οποίο ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη και «κλείδωσε» το «τρίποντο», μειώνοντας τη διαφορά του από την 2η ΑΕΚ στους δύο βαθμούς.

Σκόρερ του συγκεκριμένου τέρματος, ο Λέο Ζαμπά. Στην πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, ο Βραζιλιάνος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει και γενικότερα, έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ώστε να βοηθήσει τον Δικέφαλο του Βορρά να βρει τις λύσεις που ψάχνει στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Ο 23χρονος πέρασε ένα δύσκολο διάστημα. Τελευταία φορά που σκόραρε με τα «ασπρόμαυρα», ήταν στις 19 Μαρτίου του 2019, όταν είχε βρει δίχτυα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά είχε επικρατήσει με 2-0 των «πράσινων».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε σκοράρει και ο Μαουρίσιο ο οποίος πλέον αγωνίζεται στο «τριφύλλι».

Από εκεί και μετά, ακολούθησε μία «εφιαλτική» περίοδος για τον Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος πέρασε 19 παιχνίδια χωρίς να βρει δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ένα σερί, που ο Ζαμπά δεν περίμενε ποτέ πως θα καταγράψει στην καριέρα του. Τελευταίο του ματς με τα «ασπρόμαυρα», ήταν τον Σεπτέμβρη του 2020.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε από τον ΠΑΟΚ και επέστρεψε στην πατρίδα του για να βρει τον παλιό, καλό του εαυτό. Με τη Βάσκο αγωνίστηκε 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε μόλις 3 φορές.

Έτσι, αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Τούμπα για να δοκιμαστεί από τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος επέλεξε να τον… ρίξει στο 70′ στο σημερινό παιχνίδι και ο Ζαμπά τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο» στις καθυστερήσεις.

Σκόραρε στο comeback του, έβαλε τέλος στο τραγικό σερί χωρίς γκολ με τα «ασπρόμαυρα» και έδειξε πως μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες με την παρουσία του.

Μάλιστα, ο 23χρονος έτρεξε να αγκαλιάσει τον Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από