Το φιάσκο με Φράνσον και ο… γρίφος των τραυματισμών

Ακόμα να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή ο Αλεξάντερ Φράνσον. Τί συμβαίνει με τον χαφ της ΑΕΚ.

Πολλά και διάφορα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γράψει κανείς για τον Δικέφαλο και την κατάσταση που επικρατεί. Μετά τον Αργύρη Γιαννίκη, τη σκυτάλη της αποχώρησης πήρε ο Βασίλης Δημητριάδης, με την πόρτα να παραμένει… ανοικτή. Και να περιμένει τον επόμενο που θα οδηγηθεί στην έξοδο.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ένα τρίποντο-ανάσα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και στρέφουν την προσοχή τους στη ζόρικη διαδικασία των playoffs. Με την εικόνα που δείχνει η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό, ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Μια εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για την Ένωση με φόντο φυσικά και την «Αγιά Σοφιά».

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η ΑΕΚ δεν έχει πολλά περιθώρια. Χρειάζεται πολύτιμες βοήθειες από όλους τους παίκτες. Στην αναμέτρηση με τον Αστέρα εντύπωση προκάλεσε η χρησιμοποίηση του Χατζισαφί στο χώρο του κέντρου. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έδειξε την προτίμησή του στον Ιρανό, παρόλο που είχε διαθέσιμο τόσο τον Γεβγέν Σάκχοφ, όσο και τον Αλέξάντερ Φράνσον.

Ο Σουηδός χαφ ήρθε στην Ελλάδα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για να ενισχύσει το κέντρο της ΑΕΚ. Με τον κόσμο στα κάγκελα και τους Κονέ-Παπαδημητρίου να πηγαίνουν από αποτυχία σε αποτυχία, ο Δικέφαλος έδωσε τα χέρια με τον Φράνσον.  Ωστόσο μετά από δύο μήνες και ακόμα να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η επιλογή των δυο ανδρών βρίσκεται ακόμα μεταξύ πάγκου και εξέδρας και άπαντες αναρωτιούνται για το πότε θα αγωνιστεί. Φιάσκο η υπόθεση από όπου και αν την πιάσεις.

Προφανώς, ο 27χρονος χαφ (που βρισκόταν στη λίστα τόσο του Μαϊστόροβιτς, όσο και του Λυμπερόπουλου) ήρθε στην Ένωση πλήρως ανέτοιμος. Ηταν μια λύση ανάγκης, μια επιλογή για να μην δοθεί η εντύπωση ότι η ΑΕΚ πετάει… λευκή πετσέτα. Ασχετα αν στη συνέχεια την πέταξε μια και καλή.

Ο πρώην παίκτης της Νόρκεπινγκ προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, με την ΑΕΚ να είναι έκθετη σε αυτήν την ιστορία. Το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου είναι μεγάλο και φαίνεται από… χιλιόμετρα εδώ και καιρό. Η Ενωση «φώναζε» για ενίσχυση στα χαφ, καταλήγοντας τελικά στον Αλεξάντερ Φράνσον. Το αποτέλεσμα; Να περιμένουμε τα playoffs για να πάρουμε μια… γεύση από τον νέο χαφ των «κιτρινόμαυρων».

Και μέσα σε όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου. Μια υπόθεση που έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, λόγω του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Μετά και τη δεύτερη επέμβαση στον αστράγαλο, ο Έλληνας χαφ βρίσκεται στα πιτς και ανυπομονεί για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση. Εχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και είναι ακόμα σε φάση ατομικού προγράμματος. Προφανώς οι ευθύνες για την αποκατάσταση του 24χρονου παίκτη βαραίνουν και το κιτρινόμαυρο ιατρικό επιτελείο. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο μέγα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Στάνκοβιτς. Από το πρώτο ματς της χρονιάς με τη Λαμία υποτίθεται πως θα ήταν έτοιμος ο Αυστριακός. Ωστόσο, ο έμπειρος γκολκίπερ επέστρεψε για ένα ματς και στη συνέχεια τέθηκε και πάλι νοκ άουτ…

Ο Αλεξάντερ Φράνσον… αγνοείται, κάτι που φάνηκε και την Κυριακή. Η υπόθεση φέρνει στη μνήμη την περίπτωση του Όλεγκ Νταντσένκο. Κοινός παρανομαστής; Ο Παναγιώτης Κονέ…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από