Έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και… πυροβολούν: Τσόλακ, Σφιντέρσκι και Άκπομ είναι αυτό που δεν έχει ο Λουτσέσκου (vids)

Τσόλακ, Σφιντέρσκι και Άκπομ βρήκαν τον εαυτό τους μακριά από τον ΠΑΟΚ σκοράροντας κατά ριπάς.

Ίσως ο μεγαλύτερος γρίφος του φετινού ΠΑΟΚ να είναι η θέση του σέντερ φορ. Η κλάση του Νέλσον Ολιβέιρα δεν αμφισβητείται όμως ο Πορτογάλος επιθετικός βγάζει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών και στερεί από τον Δικέφαλο την παρουσία του. Ο Μπράντον Τόμας που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι αποτελεί ένα ερωτηματικό και τρίτη λύση είναι ο Γιώργος Κούτσιας που ακόμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Περαιτέρω ενίσχυση φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει στο «9» την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και το μπαλάκι είναι στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αυτός που θα πρέπει να βρει τη λύση και να εύχεται παράλληλα να μην υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο με τον Ολιβέιρα.

Διαβάστε επίσης: Ο παράγοντας Χουάνγκ για τον Ολυμπιακό, τα εγκώμια και η… «τεχνική Φορτούνη»!

Την ίδια ώρα βέβαια ο οπαδός του ΠΑΟΚ μάλλον θα… τραβάει τα μαλλιά του με αυτά που βλέπει να κάνουν πρώην επιθετικοί της ομάδας. Παίκτες που έφυγαν από την Τούμπα ως αποτυχημένοι (βλέπε Τσόλακ) ή ως ανεπαρκείς για τον ρόλο τους (Άκπομ, Σφιντέρσκι) και «βγάζουν» μάτια στις νέες τους ομάδες.

Ο Τσόλακ αποχώρησε οριστικά από τον Δικέφαλο αυτό το καλοκαίρι και εντάχθηκε στη Ρέιντζερς, με τον Κροάτη να έχει ήδη αρχίσει να κάνει απόσβεση. Σε έξι συμμετοχές με τους Σκωτσέζους ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει πετύχει τέσσερα γκολ, σκοράροντας σε τέσσερα σερί ματς, και έχει κάνει ήδη τους οπαδούς της νέας του ομάδας να τον λατρέψουν.

Γκολ πολύ σημαντικά μάλιστα, όπως αυτά στα προκριματικά του Champions League, δείχνοντας πως αν υπάρξει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του είναι ικανός για σπουδαία πράγματα. Το είχε αποδείξει άλλωστε και την περίοδο που είχε αγωνιστεί στη Μάλμε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Μία άλλη περίπτωση είναι αυτή του Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός που αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο με προορισμό τις ΗΠΑ και τη Σάρλοτ, έχει προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα και σε 22 ματς μετράει ήδη 8 γκολ και 3 ασίστ όταν σε 29 ματς με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν είχε μόλις 4 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν το λες και άσχημα…

Τέλος, δυναμικό είναι το ξεκίνημα και του Τσούμπα Άκπομ που επέστρεψε στη Μίντλεσμπρο. Ο Άγγλος επιθετικός έχει πετύχει 2 γκολ στα πρώτα 3 ματς της Championship, με το δείγμα βέβαια εδώ να είναι σαφώς μικρότερο.

Κι όλα αυτά ενώ στα δύο επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, πέτυχε μόλις ένα γκολ κι αυτό ήρθε από τον Ντάντας. Χωρίς μάλιστα να έχει ουσιαστικά άλλη κλασική ευκαιρία κόντρα στους Βούλγαρους. Είναι να μην χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο αν είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ; Ή και ο Λουτσέσκου;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από