Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κοβνάτσκι που απασχολεί τον Ολυμπιακό (pics+vids)

Ο Νταβίντ Κοβνάτσκι φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, με γερμανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν επαφές των πρωταθλητών Ελλάδας με την πλευρά του Πολωνού επιθετικού - To10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 25χρονου φορ της Φορτούνα Ντίσελντορφ

Ο Ολυμπιακός κινείται συνεχώς στην αγορά, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα τους ανεβάσουν επίπεδο εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, τόσο αυξάνονται και τα ονόματα τα οποία απασχολούν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ έχει ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, ενώ παράλληλα αναζητούνται δυνατές μεταγραφές σε κομβικές θέσεις. Ο Ροντινέι, για παράδειγμα, έχει ήδη «κλείσει» για το δεξί άκρο της άμυνας και αναμένεται σύντομα στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ όμως.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ οι Πειραιώτες θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα και επιθετικό. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της «Rheinische Post» αναφέρει πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται για την περίπτωση του Νταβίντ Κοβνάτσκι και έχει κάνει ήδη τις επαφές του. Ο Πολωνός επιθετικός, τον οποίο φέρονται να τσεκάρουν επίσης οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μάιντζ, από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και μέχρι στιγμής φέτος μετράει 7 γκολ, 7 ασίστ σε 19 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πάρει συνολικά 1.533 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κοβνάτσκι, εκτός από τη Φορτούνα, έχει αγωνιστεί επίσης σε Λεχ Πόζναν και Σαμπντόρια, ενώ το 2019 η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει μέχρι και τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με το έγκυρο «transfermarkt», κοστολογείται στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ με τη χρονιά που πραγματοποιεί οι μετοχές του αυξάνονται και γι’ αυτό ακόμα και η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τον έχει σταμπάρει εδώ και καιρό.

Επίσης, ο Κοβνάτσκι είναι διεθνής με την Εθνική Πολωνίας, μετρώντας 7 συμμετοχές και 1 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του ο 25χρονος φορ έχει καταγράψει σε 262 αγώνες (13.201′) 62 γκολ και 32 ασίστ, με τα νούμερά του να αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ικανό επιθετικό ο οποίος… ματώνει συχνά τα αντίπαλα δίχτυα! Αξίζει να σημειωθεί πως η κανονική του θέση είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού, αλλά μπορεί επίσης να αγωνιστεί με επιτυχία και στα δύο άκρα της επίθεσης.

Το βιογραφικό του Κοβνάτσκι:

Δείτε τον Πολωνό επιθετικό εν δράσει:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από