Τα «γκάζια» του Μίτσελ, η ανασύνταξη, οι τραυματίες και ο Ραμόν

Οι οδηγίες του Μίτσελ, οι φωνές στο ημίχρονο, ο προβληματισμός, το... ποδόσφαιρο, ο Άρης και οι αλλαγές στο Κύπελλο.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού φέτος. Μόλις λίγες ώρες μετά τον επεισοδιακό αγώνα στο Περιστέρι, το βράδυ της Κυριακής, ο Μίτσελ περίμενε τους ποδοσφαιριστές του στο Ρέντη. Για να μετρήσει τις… πληγές που άφησε η αναμέτρηση του Περιστερίου. Να μιλήσει στους παίκτες για ό,τι συνέβη στο γήπεδο του Ατρόμητου. Αλλά και για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον κρίσιμο επαναληπτικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αρη, το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε αποκαλύψει τις σκέψεις και την ενόχλησή του για όσα συνέβησαν κόντρα στον Ατρόμητο από το ημίχρονο του αγώνα στα Δυτικά προάστια. Μάλιστα, για ακόμη μία φορά ήταν πολύ έντονη η ομιλία του, μην κρύβοντας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε μπει σχεδόν… χαλαρός στο παιχνίδι, «πετώντας» το πρώτο ημίχρονο. Ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο, για την ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης: Γουόκαπ στην Εθνική Ελλάδος; Τι απάντησε (vid)

«Τι παίζετε; Τι είναι αυτό που κάνουμε στο γήπεδο; Θέλετε να κερδίσετε το παιχνίδι; Θέλετε να παίξετε κανονικό ποδόσφαιρο; Βγείτε έξω και κάντε αυτά που είπαμε. Δεν παίζετε με πάθος. Δείξτε ότι θέλετε το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να εμφανιζόμαστε έτσι. Συνέλθετε και παίξτε με πάθος και με ενέργεια. Κάντε αυτά που έχουμε πει να κερδίσουμε το παιχνίδι», ήταν κάποια από όσα ανέφερε ο Μίτσελ στην ανάπαυλα του αγώνα. Και μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να βελτιώθηκαν σε κάποιον βαθμό στο δεύτερο μισό, αλλά στην πράξη η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά. Με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 να μείνει έως το φινάλε, στερώντας από τους Πειραιώτες μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στο -4 από την κορυφή. Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε εκνευρισμό και ενόχληση. Αλλά και αναγκαιότητα για επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο.

Αυτό ήταν και το μήνυμα της επόμενης ημέρας στο Ρέντη. Διοίκηση, ομάδα και κόσμος, με κοινό παρονομαστή: Οποιος δεν μπορεί να αντέξει την πίεση, θα πρέπει να προσαρμοστεί ή να κάνει στην άκρη. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό, εξάλλου, είναι να μην κάνει άλλα «δώρα». Δώρα που μοιάζουν εντυπωσιακά μεταξύ τους και τα οποία δεν μπορεί να συνεχιστούν, εάν θέλει να διεκδικήσει σοβαρά το πρωτάθλημα.

Στην επιστροφή στις προπονήσεις το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, ο Μίτσελ έθεσε τον τόνο της επόμενης ημέρας. Επισημαίνοντας με νόημα πως «πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Να παίξουμε καλά, να δείξουμε ποιοι είμαστε, την ποιότητα, το ταλέντο μας, την προσωπικότητά μας και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Σημασία έχουν οι νίκες και να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ ο Ισπανός τεχνικός έχει προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη. Και αυτό διότι μετά τους Ρέτσο, Μαρσέλο, εκτός τέθηκε ο Παϊτίμ Κασάμι με πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Ενώ ενοχλήσεις, εκτός του Χάμες, έχει και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Μάλιστα, αυτό το πρόβλημα του Μολδαβού, μπορεί να επισπεύσει την εμφάνιση του νεοαποκτηθέντος Ραμόν για τους Ερυθρόλευκους. Είτε στην αποστολή είτε ακόμη και στην 11άδα του Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από