Ο Λιβάι Γκαρσία και το πάθημα του Αλμέιδα

Ο «πονοκέφαλος» του Ματίας Αλμέιδα με τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ.

Κάτι παραπάνω από κρίσιμο είναι το ντέρμπι της Κυριακής (19/3) για την ΑΕΚ. Η Ενωση υποδέχεται στην φλεγόμενη «Αγιά Σοφιά» τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου.

Μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, τα δεδομένα άλλαξαν ξανά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν ξανά στη 2η θέση της κατάταξης και κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν έχουν τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Νοκ-άουτ από το ντέρμπι ο Πονίτκα

Η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά στο… κυνήγι του «τριφυλλιού» και στο ντέρμπι της Κυριακής -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα παραταχθεί με μια μεγάλη απουσία.

Ο Λιβάι Γκαρσία επανήλθε στα πιτς, με τον εκρηκτικό άσο να συνεχίζει το συντηρητικό του πρόγραμμα. Ο 25χρονος παίκτης αγωνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όπως φαίνεται, δύσκολα θα δώσει το παρών κόντρα στους «πρασίνους».

Το ματς της περασμένης Κυριακής επιβάρυνε την κατάσταση του Λιβάι και ο «πονοκέφαλος» για τον Ματίας Αλμέιδα είναι μεγάλος. Σε μια από τις πιο κρίσιμες μάχες της εφετινής σεζόν, η ΑΕΚ θα παραταχθεί χωρίς τα 15 γκολ του άσου από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ο 25χρονος είναι η αιχμή του δόρατος της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης και ένας μόνιμος… μπελάς για τους αντίπαλους αμυντικούς. Η εκρηκτικότητά και τα τελειώματά του δύσκολα βρίσκουν «αντίδοτο», με τον Αλμέιδα να αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Η επιλογή του Σέρχιο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κόντρα στον Ολυμπιακό και ο «Πελάδο», είναι πιθανό να ρίξει στη μάχη τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι, με το μομέντουμ του να είναι κάτι παραπάνω από καλό. Ο Τσούμπερ προέρχεται από γκολ στα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό και η τοποθέτησή του στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Είναι ένας γρίφος όπου καλείται να λύσει ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς η απουσία του Λιβάι Γκαρσία είναι σημαντική. Ο Αραούχο δεν κατάφερε να μπει στα… παπούτσια του, με τον Τσούμπερ να προβάρει φανέλα βασικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από