Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό από τη Μαρσέιγ (12-11)

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό από τη Μαρσέιγ (12-11)

Η Μαρσέιγ βγήκε νικήτρια με σκορ 12-11 επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του Champions League

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Με ήττα συνδυάστηκε το παρθενικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 12-11 στη Γαλλία από την κυπελλούχο Ευρώπης Μαρσέιγ, ήταν όμως ανταγωνιστικοί και έδειξαν ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του Δ΄ ομίλου.

Ενα… νεκρό διάστημα 11,5 λεπτών στη δεύτερη και τρίτη περίοδο κόστισε ακριβά στην ομάδα του Δημήτρη Μάζη, για την οποία Γκιουβέτσης και Καλογερόπουλος σημείωσαν από τρία τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ανάρτηση του Γιαννακόπουλου μετά τη συνάντηση στο Κόμο – Τι είπε για Ολυμπιακό και Euroleague (pic)

Επόμενη υποχρέωση του «τριφυλλιού» είναι στις 28/10, όταν θα υποδεχθεί στο Σεράφειο την πανίσχυρη Φερεντσβάρος. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας συνέτριψε σήμερα 23-7 τη Στεάουα στη Βουδαπέστη, με πρώτο σκόρερ τον Στέλιο Αργυρόπουλο, που σκόραρε τέσσερις φορές, ενώ δύο γκολ πρόσθεσε ο Κώστας Κάκαρης.

Ο Στάθης Καλογερόπουλος, επιστρέφοντας στην πισίνα όπου πέρυσι αγωνιζόταν ως γηπεδούχος, ξεκίνησε με 2/2 στον παίκτη παραπάνω, όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν λειτουργούσε σωστά και η γαλλική ομάδα προηγήθηκε 4-2. Το «τριφύλλι» απάντησε με σερί 3-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ, με γκολ του Χαλυβόπουλου στην κόντρα, αλλά ο Κρουσιγιά ισοφάρισε 5-5, λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, και ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στη Μαρσέιγ, στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Καλόγερόπουλος έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Τεσάνοβιτς), λίγο αργότερα σκόραρε το τρίτο του προσωπικό γκολ σε κόντρα επίθεση, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα των «πρασίνων» στη δεύτερη περίοδο. Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των παικτών του Δημήτρη Μάζη και ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενη 8-6.

Η επιθετική «αφλογιστία» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο και συμπληρώθηκαν συνολικά 11,5 αγωνιστικά λεπτά, πριν βρουν οι «πράσινοι» ένα γκολ, με το πέναλτι του Γκιουβέτση να μειώνει σε 9-7. Ο Δημήτρης Νικολαϊδης από θέση φουνταριστού έριξε τη διαφορά στο γκολ και ο Γουάινμπεργκ απέκρουσε πέναλτι του Κρουσιγιά, επιτρέποντας στην ελληνική ομάδα να ξεκινήσει την τελευταία περίοδο σε απόσταση… βολής (9-8).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες αντάλλασσαν γκολ, με τους γηπεδούχους πάντως να διατηρούν προβάδισμα 1-2 τερμάτων. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, με το σκορ στο 12-10, ο Μπουέ εκτέλεσε πέναλτι στο δοκάρι, αλλά εν συνεχεία ο Χαλυβόπουλος αστόχησε σε παίκτη παραπάνω. Ο Γκιουβέτσης έφερε ξανά στο γκολ τον Παναθηναϊκό (12-11), 1΄37΄΄ πριν το τέλος, οι Γάλλοι έχασαν επίθεση με παίκτη παραπάνω, όμως η πάσα στον Παπανικολάου στα 2μ. δεν ήταν καλή, οι γηπεδούχοι έκλεψαν και η αποβολή που χρεώθηκε στον Κοπελιάδη επέτρεψε στη Μαρσέιγ να εξαντλήσει τον υπολειπόμενο χρόνο.

Τα οκτάλεπτα: 5-5, 3-1, 1-2, 3-3

Διαιτητές: Κολόμπο (Ιταλία), Μπλάσκοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μίλος Στσεπάνοβιτς): Τεσάνοβιτς, Λαρούμπε, Κρουσιγιά 4, Ροντρίγκεθ, Νάγκι 3, Βερνού 3, Ντράσοβιτς, Μπουέ 1, Μαριόν-Βερνού, Ντε Νάρντι, Βανπεπερστραέτ, Ράντοβιτς 1, Πόρτερ, Κανοβά
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Γουάινμπεργκ, Χαλυβόπουλος , Σκουμπάκης, Παπανικολάου, Γκιουβέτσης 3, Γούντχεντ, Κουρούβανης, Καλογερόπουλος 3, Γ. Νικολαϊδης, Παπασηφάκης, Δ. Νικολαϊδης 1, Ντόλτσε, Ηλιόπουλος, Κοπελιάδης 2

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ