Οι φάσεις που διαιτητής και VARίστας «σημάδεψαν» τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Το «χειρουργείο» του Μπριζάρ στον Ολυμπιακό - Αλλοιωμένο το στοπ καρέ του Σεντρίκ Μπακαμπού στη φάση του ακυρωθέντος γκολ – Ένα καρέ πριν έπρεπε να «παγώσει» η φάση, όπου θα φανεί ότι ο Αφρικανός καλύπτεται.

Μαντάρα τα έκανε ο Ζερόμ Μπριζάρ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με τον Γάλλο διαιτητή να αδικεί κατάφωρα τους Πειραιώτες και να δικαιώνει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού που ζητάει από την αρχή της σεζόν τον ορισμό elite διαιτητών στα ντέρμπι.

Ενας διαιτητής, που ορίστηκε από τον Στιβ Μπένετ για την αναμέτρηση της Ενωσης με τους Ερυθρόλευκους, παρότι είχε να σφυρίξει σε διεθνή παιχνίδι από τον περασμένο Οκτώβριο (σ.σ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ομόνοια 1-0). Ενας διαιτητής που δεν είναι elite, αλλά Α’ κατηγορίας, με τα σφυρίγματά του να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα στην Opap Arena.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπριχ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ευθύνες έχουν και οι βοηθοί του Γάλλου, οι οποίοι επίσης τα έκαναν… μαντάρα σε πάρα πολλές φάσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα λάθη του Μπριζάρ και των βοηθών του.

Στο 8ο λεπτό ο πρώτος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Σεντρίκ Μπακαμπου, σε μια φάση που δεν είδαμε ποτέ ριπλέι. Ο Αφρικανός φορ στην ζωντανή ροή φαίνεται να «καλύπτεται». Στο 45+2’ ο Μπριζάρ δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ σε πεντακάθαρο σπρώξιμο του Σιμάνσκι και άφησε την ΑΕΚ να βγάλει επικίνδυνη επίθεση.

Σε αντίθεση με τις δύο προαναφερόμενες φάσεις, στις οποίες βοηθός και διαιτητής έκαναν λάθη, στο 40’ ο Γάλλος σωστά έδωσε συνέχεια σε πέσιμο του Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή του Ολυμπιακού, καθώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ροντινέι. Η φάση ελέγχθηκε από τον VARίστα, ο οποίος σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

Στο 52’ σωστά ο πρώτος βοηθός έδειξε οφσάιντ στον Γκαρσία, όμως, ο διαιτητής έπρεπε να δείξει και κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της ΑΕΚ για το ριψοκίνδυνο παίξιμο στη φάση με τον Τζολάκη. Υπάρχει ριψοκίνδυνο παίξιμο και δεν έχει σημασία ότι προηγήθηκε το οφσάιντ.

Στο 55’ κακώς έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τζολάκη για καθυστέρηση και τρία λεπτά αργότερα (58’) ο πρώτος βοηθός έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο οφσάιντ του Γκατσινοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια σούταρε, με τον Τζολάκη να αποκρούει.

Στο 71’ ο Γάλλος δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Μπακαμπού, όταν ο Βίντα έσπρωξε τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια μάλιστα ο Μπριζάρ σφύριξε φάουλ του Αφρικανού, δείχνοντας μάλιστα και κίτρινη κάρτα στον στράικερ των Πειραιωτών.

Στο 83’ ο Μπριζάρ δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Αμραμπατ για το σπρώξιμο στον Φορτούνη, με το οποίο σταμάτησε την επίθεση του Ολυμπιακού. Στο 90+9’ επίσης ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ελ Αραμπί. Επρεπε να αφήσει τη φάση να εξελιχθεί, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Μια διαιτησία με πάρα πολλά λάθη από τον Γάλλο, που τα έκανε μαντάρα και στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να νικήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού έπρεπε να μετρήσει. Ένας διαιτητής με κάκιστες βαθμολογίες στην Ευρώπη, ο οποίος έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες όπου και αν σφύριξε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από