Η ΑΕΚ επέστρεψε (και) στις μεγάλες πωλήσεις

Η μεταγραφή του Ογκνιεν Βράνιες στην Αντερλεχτ είναι η δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ, μετά την παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Τζένοα – Τη σχετική λίστα συμπληρώνουν οι Σκόκο, Κατσουράνης, Κυργιάκος και Τσιάρτας.

Ηταν Δεκέμβριος του 2016 ήταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ογκνιεν Βράνιες, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε μείνει ελεύθερος από την Τομ Τομσκ. Ο Βόσνιος αμυντικός έδειξε με το… καλημέρα τη σπουδαία κλάση του και κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στη βασική ενδεκάδα της Ενωσης.

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 23 παιχνίδια, ενώ φέτος πραγματοποίησε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της ΑΕΚ στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Βράνιες με την κιτρινόμαυρη φανέλα ανάγκασαν αρκετές ομάδες να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του.

Αυτή που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η Αντερλεχτ. Η ομάδα από τις Βρυξέλλες ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ και μετά από ασφυκτικό πρέσινγκ κατάφερε να κάνει δικό της τον 29χρονο σέντερ μπακ. Η μεταγραφή του Βόσνιου στη βελγική ομάδα έκλεισε στα 3,5 εκατ. ευρώ, με την ΑΕΚ να βάζει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της. Μάλιστα, η μεταγραφή του Ογκνιεν Βράνιες στην Αντερλεχτ είναι η δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ! Ο Βόσνιος ήρθε στην Ελλάδα ως ελεύθερος, βοήθησε την Ενωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αποχώρησε από την ΑΕΚ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Παπασταθόπουλος: «Χρυσάφι» από την Τζένοα 

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Το άστρο του Ελληνα στόπερ ξεκίνησε να λάμπει το 2006, όταν άρχισε να γράφει τα πρώτα του χιλιόμετρα με τα χρώματα της ΑΕΚ. Το ταλέντο του και ο ποδοσφαιρικός του τσαμπουκάς τον έκαναν ξεχωριστό. Το καλοκαίρι του 2008 η Τζένοα χτύπησε την πόρτα της Ενωσης και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κατάφερε να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μεταγραφή του «Πάπα» έκλεισε στα 3,8 εκατ. ευρώ και αποτελεί ακόμα και σήμερα την ακριβότερη πώληση της ΑΕΚ. Η διαδρομή του Καλαματιανού σέντερ μπακ γνωστή. Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ και από τη νέα σεζόν στην Αρσεναλ.

Κώστας Κατσουράνης: Το πρώτο μεγάλο deal

Ο Παπασταθόπουλος μπορεί να είναι η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά το πρώτο πραγματικά μεγάλο deal της Ενωσης έγινε το καλοκαίρι του 2006. Η Μπενφίκα γοητευμένη από τα προσόντα και τις ικανότητες του Κώστα Κατσουράνη χτύπησε την πόρτα της ελληνικής ομάδας και ζήτησε να αγοράσει τα δικαιώματα του Ελληνα μέσου. Οι Αετοί της Λισαβόνας έβγαλαν από τα ταμεία τους 3.5 εκατ. ευρώ, όσα έδωσε και η Αντερλεχτ για τον Βράνιες. Οι δύο παίκτες βρίσκονται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Σωτήρης Κυργιάκος: Το μεγάλο άλμα στη Λίβερπουλ

Τρία χρόνια μετά την πώληση του Κώστα Κατσουράνη και ένα χρόνο μετά την παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ήρθε η ώρα του Σωτήρη Κυριάκου να αποχωρήσει από την ΑΕΚ με προορισμό την Αγγλία. Η Λίβερπουλ είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Ελληνα στόπερ και μετέτρεψε το ενδιαφέρον της σε πρόταση. Οι Ρεντς εκταμίευσαν 3 εκατ. ευρώ και απέκτησαν τον Κυργιάκο, τον οποίο η ΑΕΚ είχε πάρει ως ελεύθερο.

https://www.youtube.com/watch?v=vQSIN-_YUUM

Νάτσο Σκόκο: Κόκκινο χαλί για τον «υδραυλικό»

Το καλοκαίρι του 2008 ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε αμέσως να ξεχωρίσει με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση. Εγινε αγαπητός στον κόσμο της ΑΕΚ και χάρισε πλούσιο θέαμα στους Ελληνες φιλάθλους. Το 2010 ο Αργεντινός ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ενωση και το καλοκαίρι του 2011 παραχωρήθηκε στην Αλ Αϊν. Η μεταγραφή του έκλεισε στα 2,8 εκατ. ευρώ, με την ΑΕΚ να βάζει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον ελληνικό σύλλογο.

Τσιάρτας, Λεονάρντο και Κλωναρίδης

Το 1996 ο Βασίλης Τσιάρτας έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και από την ΑΕΚ βρέθηκε στην Ισπανία για χάρη της Σεβίλλης. Η μεταγραφή του έκλεισε στα 500 εκατομμύρια δραχμές ήτοι 1.5 εκατ. ευρώ. Στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Λεονάρντο και Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην κορεάτικη Γεονμπούκ έναντι 850 χιλιάδων ευρώ. Το ίδιο διάστημα παραχωρήθηκε και ο Κλωναρίδης στην Λιλ, με τους Γάλλους να δίνουν περίπου 800 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από