Παναθηναϊκός : Αν έμενε ο Ουζουνίδης, ο Μπουζούκης θα είχε φύγει τον Μάιο

Πως η αποχώρηση του Έλληνα προπονητή από τον πάγκο του Παναθηναϊκού κράτησε τον 20χρονο στον σύλλογο, την ώρα που ο Αστέρας ήταν έτοιμος να τον... κλέψει. Η προτροπή δικού του ανθρώπου για να μείνει και η σχέση που έχει αναπτύξει με τον Δώνη.

Ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μια πρεμιέρα ονειρική για τον Παναθηναϊκός. Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, γνωστός για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση σε όσους τον γνώριζαν πριν τον δουν στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, συστήθηκε στο ευρύ κοινό με μια υπέροχη εμφάνιση και με ένα καταπληκτικό γκολ. Κι έτρεξε προς το μέρος του Γιώργου Δώνη για να τον αγκαλιάσει και επί της ουσίας να του αφιερώσει το γκολ.

Μεταξύ τους έχει ξεκινήσει να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης από την πρώτη κιόλας μέρα της συνεργασίας τους. Ο Δώνης θεωρεί πως ο Μπουζούκης έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και όχι τα επόμενα χρόνια, αλλά… άμεσα. Ο μικρός τον δικαίωσε με το «καλημέρα». Υπέροχη κάθετη πάσα στον Χατζηγιοβάννη, καταπληκτική προσποίηση που… ξάπλωσε τον αντίπαλο αμυντικό στη συνέχεια της φάσης και μια «βολίδα» που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο 20χρονος ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο.

Όσοι τον έβλεπαν να αγωνίζεται με τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού όλα τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαν για ένα… ατόφιο ταλέντο. Ένα παιδί που είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Το όνομά του μπήκε γρήγορα σε μπλοκάκια ατζέντηδων και άλλων συλλόγων. Όσο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν έδειχνε ικανός να κρατήσει ούτε δικά του παιδιά, τόσο οι υπόλοιπες ομάδες… ορέγονταν τα ταλεντάκια που έρχονταν από πίσω.

Ο Μπουζούκης έκλεισε τα 20 του χρόνια τον περασμένο Μάρτιο, παρ’ όλα αυτά έβλεπε πέρσι τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην του δίνει ευκαιρίες. Σχεδόν να τον… αγνοεί, τη στιγμή που δεν έκανε το ίδιο με παιδιά όπως ο Στάικος και ο Χατζηγιοβάννης.

Έφτασε σε σημείο να προχωρήσει επαφές με άλλους συλλόγους και μάλιστα να φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες, που είναι γνωστοί για το σκάουτινγκ που κάνουν στις μικρές ηλικίες, τον είχαν σταμπάρει αρκετό καιρό. Το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό τελείωνε και ο Αστέρας του είχε κάνει δελεαστική πρόταση, προσφέροντάς του φυσικά… χώρο στην πρώτη ομάδα.

Ο μικρός το σκέφτηκε σοβαρά, αφού ο Ουζουνίδης δεν τον υπολόγιζε. Μέχρι που έγινε γνωστό πως ο Εβρίτης τεχνικός θα αποχωρήσει οριστικά από τον πάγκο. Εκεί άλλαξε το… τσιπάκι στο μυαλό του. Εκεί έπεσαν πάνω του αρκετοί δικοί του άνθρωποι για να του πουν πως τώρα ίσως έχει έρθει η δική του στιγμή. «Ο Παναθηναϊκός θα έχει προβλήματα με τους μεταγραφικούς περιορισμούς. Σκέψου το πάλι», ήταν η προτροπή ενός πολύ δικού του ανθρώπου. Αυτό ήταν.

Ο Μπουζούκης όχι μόνο έμεινε, αλλά ήταν και ο πρώτος που πήγε και υπέγραψε ανανέωση μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Τον περασμένο Μάιο έβαζε την υπογραφή του σε συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια. Τρεις μήνες μετά είναι βασικός και σκόρερ της πρώτης νίκης του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από