Οι τρεις «σωματοφύλακες» που θα «απογειώσουν» τον Άρη

To10.gr εξηγεί το πόσο πολύτιμες και ποιοτικές είναι οι τρεις τελευταίες προσθήκες του Άρη, καθώς Σιώπης, Μαρτίνες και Μάβραϊ έρχονται να προσθέσουν αυτό που έλειπε από τους κίτρινους, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές στον Πάκο Ερέρα.

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας σκορπίσει ενθουσιασμό στους οπαδούς του και όχι άδικα. Οι κίτρινοι διαθέτουν ένα ποιοτικό ρόστερ με αρκετό βάθος, το οποίο και έχουν «παραδώσει» προς αξιοποίηση στα κατάλληλα χέρια. Αναφερόμαστε φυσικά στον Πάκο Ερέρα, έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας με πλούσιες παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα και ο οποίος κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 1,5 μήνα να φτιάξει ένα ελκυστικότατο και με προοπτικές σύνολο.

Φυσικά ακόμη είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο θα κινηθούν οι κίτρινοι, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν πραγματικό «μαραθώνιο» όπως είναι το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με το Κύπελλο. Τραυματισμοί, τιμωρίες από κάρτες, αναμενόμενο ντεφορμάρισμα είναι όλα μέσα στο «παιχνίδι» για κάθε σύλλογο και εκεί θα φανεί πως θα μπορέσει να το διαχειριστεί καλύτερα η κάθε ομάδα.

Ο Άρης έχει κινηθεί σωστά σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας «γεμίσει» αρκετά το έμψυχο δυναμικό του ώστε να είναι προετοιμασμένος για κάθε πιθανή «αναποδιά». Δηλαδή οι κίτρινοι δεν αρκέστηκαν στο να φτιάξουν απλά μια αξιόλογη 11άδα και από εκεί και πέρα πίσω της να μην υπάρχει η ανάλογη ποιότητα και το κατάλληλο «βάθος». Σε μια τέτοια περίπτωση ο Άρης δεν θα μπορούσε να φτάσει μακριά, καθώς θα υπάρχει μεγάλη ανισορροπία μεταξύ των βασικών και του πάγκου και θα δημιουργούνταν κενά που δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν.

Σε αυτή την λογική έγιναν και οι τρεις στοχευμένες προσθήκες των Μανώλη Σιώπη, Νίκο Μαρτίνεζ και Μέργκίμ Μάβραϊ. Μιλάμε για παίκτες που δεν ήρθαν απλά για να… βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά που είναι ικανοί να προσθέσουν την ποιότητα και τις λύσεις που χρειαζόταν ο Πάκο Ερέρα ώστε να να παρουσιάσει ένα Άρη ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Μανώλης Σιώπης
Το προσωνύμιο «Πιτ Μπουλ» τα λέει όλα από μόνο του καθώς μιλάμε για ένα… σκυλί του πολέμου. Ο 24χρονος Εβρίτης έρχεται να προσθέσει δύναμη, σκληράδα και πνευμόνια στην μεσοαμυντική γραμμή των κιτρινόμαυρων. Είναι ο παίκτης που γουστάρει να κάνει τη λεγόμενη βρώμικη δουλειά, κάτι οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε ομάδα. Με τον Σιώπη να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο, ο Μίγκεν Μπάσα θα έχει τη δυνατότητα να απελευθερωθεί κατά ένα μέρος από το αμυντικό κομμάτι. Ετσι ο Αλβανός μέσος θα μπορέσει να αποκτήσει έναν πιο επιθετικό ρόλο και να συμβάλλει περισσότερο μεσοεπιθετικά, διαθέτοντας αξιόλογο μακρινό σουτ. Ανάλογη βοήθεια από τον Σιώπη θα λάβει και ο Ματίγια που μέχρι στιγμής αναλαμβάνει αρκετά από τα στημένα του Άρη.

Μέργκιμ Μάβραϊ
Βάσει της καριέρας του, ο Αλβανός στόπερ έρχεται για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Άρη. Όντας σε ηλικία 32 ετών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και παρά το γεγονός ότι Ερέρα είχε ζητήσει οι παίκτες που θα αποκτηθούν να μην ξεπερνούν τα 30, για εκείνον έκανε (δικαιολογημένα) μια εξαίρεση. Ο Μάβραϊ έχοντας «γράψει» 158 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα, αλλά και έχοντας συμμετάσχει στο τελευταίο Euro με την Εθνική της χώρας του είναι δεδομένο ότι μπορεί να αναλάβει αρχηγικό ρόλο στα μετόπισθεν των Θεσσαλονικέων.

Το πολύ ευχάριστο για τον Αρη, είναι ότι ήδη διαθέτει μια καλοστημένη μεσοαμυντικά ομάδα που από τα φιλικά ως τα δύο επίσημα παιχνίδια της (με Λαμία και ΑΕΛ) δεν επέτρεψε – παρά ελάχιστες φορές- να την απειλήσουν. Πλέον αναμένεται να δούμε πως ο Πάκο θα «παντρέψει» τον Μάβραϊ με τα υπόλοιπα στόπερ. Η λογική λέει ότι θα βλέπουμε δίδυμα «ψηλού-κοντού» ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται. Δηλαδή δύσκολα θα βλέπουμε τον ύψους 1,89μ. Μάβραϊ δίδυμο με τον επίσης «θηριώδη» Δέληζήση του 1,91μ. Το πιθανότερο είναι οι δυο τους να «κουμπώνουν» με τους πιο ευέλικτους Ούγκο Σόουζα και Φραν Βέλεθ, έστω και ο Αλβανός αμυντικός είναι και καλός (για τη θέση) τεχνίτης. Σε κάθε περίπτωση η γραμμή των κεντρικών αμυντικών του Άρη απέκτησε το βάθος που χρειαζόταν καθώς έλειπε ένας τέτοιος παίκτης και ποιοτικά και αριθμητικά.

Νίκο Μαρτίνες
Ο 30χρονος Αργεντινός έρχεται για να προσθέσει ποιότητα στην ήδη ποιοτική μεσοπιθετική γραμμή του Άρη. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, έρχεται να προσθέσει λύσεις και επιλογές στα χέρια του Πάκο Ερέρα. Ο Μαρτίνες έχει ικανότητα να αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος («10άρι»), ρόλο τον οποίο στους κίτρινους – η αλήθεια είναι- δεν μπορούν να παίξουν αρκετοί παίκτες. Ετσι λοιπόν μπορεί να «φτιάξει» παιχνίδι για την ομάδα του, να βγάλει κάθετες και εν τέλει να εκμεταλλευθεί τους ταχύτατους ακραίους, που διαθέτει ο Άρης, όπως είναι οι Γκάμα και Ματέο Γκαρσία.

Επιπλέον μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο, αλληλοσυμπληρώνοντας ιδανικά τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη που αγωνίζονται στη θέση αυτή (Γκαρσία, Κολάσο κ.α.). Πέρα από την έφεση στη δημιουργία που έχει, ο Μαρτίνες διακρίνεται από ικανότητα και στις εκτελέσεις των στημένων (κόρνερ, φάουλ), συνεπώς ο Άρης αποκτά μία ακόμη επιλογή σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού.


 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από