Στα όρια του ο Σιμόες

Ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ παίζει όλα τα ματς και στην Τούμπα φάνηκε ότι ξεμένει από δυνάμεις. Δεν υπάρχει όμως άλλη επιλογή για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και αναγκαστικά ο Σιμόες αγωνίζεται ασταμάτητα. Ο μεγάλος κίνδυνος να «καεί» ο έμπειρος μεσοαμυντικός από τα συνεχόμενα ματς.

Η ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σήκωσε ξανά μεγάλη κουβέντα για τις επιλογές που έκαναν οι κιτρινόμαυροι στο μεταγραφικό σκέλος την διάρκεια του καλοκαιριού. Και οι διαμαρτυρίες πολλών φίλων της Ένωσης είχαν να κάνουν με την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να μην ενισχύσει την μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων.

Και είναι λογικό να γίνεται η κουβέντα για την μεσαία γραμμή της Ένωσης, καθώς εκεί φαίνεται πως υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΚ. Ένα πρόβλημα που γίνεται πιο ορατό από την στιγμή που ο Σιμόες δεν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Και όταν ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός δεν είναι στα πάνω του, τότε η ΑΕΚ έχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Η απόδοση του Σιμόες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή. Για την ακρίβεια ο 29χρονος μεσοαμυντικός δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού κι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές. Ο δικέφαλος του Βορρά φρόντισε να το εκμεταλλευτεί την στιγμή που ο Ουζουνίδης δεν μπορούσε να βρει λύσεις από τον πάγκο του, γιατί πολύ απλά δεν είχε.

Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον προπονητή των κιτρινόμαυρων, ο οποίος βλέπει έναν παίκτη «κλειδί» για την ομάδα του, να δείχνει σημάδια μεγάλης κόπωσης στο ξεκίνημα της σεζόν. Για όλα βέβαια υπάρχει εξήγηση και τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος της Ένωσης παίζει σε όλα τα ματς, παίζει ασταμάτητα κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ειδικά φέτος που υπάρχουν και οι μεγάλες απαιτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα σε ότι αφορά την σωματική επιβάρυνση των παικτών.

Και είναι προφανές από την απόδοση του Σιμόες στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ένωσης (με Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα) πως ο Πορτογάλος έχει βγάλει σημάδια μεγάλης κόπωσης.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τεχνικό των κιτρινόμαυρων, Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως δεν έχει στην διάθεση του επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε rotation στην συγκεκριμένη θέση.

Το θέμα λοιπόν με την αγωνιστική κατάσταση του Σιμόες είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τον προπονητή της Ένωσης, καθώς ο Ουζουνίδης καλείται να βρει λύσεις για την μεσαία γραμμή της ομάδας του, χωρίς όμως να έχει στα χέρια του και τις επιλογές που θα του επέτρεπαν να αλλάξει πράγματα.

Το σίγουρο είναι πως ο Σιμόες δείχνει να φτάνει στα όρια του από πλευράς δυνάμεων λόγω των συνεχόμενων αγώνων κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ουζουνίδης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «καεί» ο παίκτης από τα συνεχόμενα ματς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από