Σπάθας: «Σωστή η κόκκινη στον Κάνγκουα, δεν υπάρχει χέρι-πέναλτι» – Τι είπε για το VAR στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (vid)

Ο Ηλίας Σπάθας ανέλυσε δύο επίμαχες φάσεις του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, αλλά και τις επιλογές της ΚΕΔ για το VAR.

Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου οι πράσινοι επικράτησαν σχετικά εύκολα με 2-0 της Ένωσης.

Ο πρώην διαιτητής ήταν ξεκάθαρος για την αποβολή του Κινγκς Κάνγκουα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, την οποία και θεώρησε σωστή κόκκινη κάρτα, όμως έστειλε και μία προειδοποίηση στην ΚΕΔ για τους ξένους διαιτητές που αναλαμβάνουν το VAR.

Μιλώντας στο MEGA, ο Σπάθας χαρακτήρισε συνολικά καλή τη διαιτησία του Σβεν Γιαμπλόνσκι, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη φάση του 70ού λεπτού, όταν ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά απώθησε τον Κάνγκουα και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού απάντησε με κλωτσιά.

Για την άλλη αμφισβητούμενη φάση, στην οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο Σπάθας δεν διαπίστωσε παράβαση. Όπως εξήγησε, από την εικόνα δεν προκύπτει καθαρή επαφή με το χέρι, καθώς η μπάλα φαίνεται να βρίσκει ψηλά στον ώμο ή στο στήθος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπάθας:

«Η επιτροπή φέρνει συνήθως Γερμανούς. Στη Γερμανία γίνεται συζήτηση για το VAR, τους διαιτητές. Κατά καιρούς έχουν έρθει μη πιστοποιημένοι διαιτητές από τη γερμανική λίγκα. Δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχει χέρι-πέναλτι. Αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές, δεν αποτυπώνεται από την εικόνα.

Πάμε και στην επόμενη περίπτωση. Είναι μία φάση στο κέντρο του γηπέδου. Ο διαιτητής βλέπει την πρώτη κίνηση του παίκτη της ΑΕΚ, αλλά δεν βλέπει την αντίδραση του παίκτη του Παναθηναϊκού. Ήρθε το VAR και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα πολύ σωστά.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από