
Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και στάθηκε στην κόκκινη που δεν πήρε ο Αντίνο, αλλά και στην αποβολή του Σάλιακα, που θα μπορούσαν να τινάξουν το ντέρμπι στον αέρα.
Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με «χρυσό» σκόρερ τον Παναγιώτη Ρέτσο, με τους ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι και να αντέχουν στο φινάλε που έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάλιακα. Ο Ηλίας Σπάθας μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι «αιωνίων» σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις από το Καραϊσκάκη και στάθηκε σε μία αποβολή που δεν δόθηκε στον Σαντίνο Αντίνο, αλλά και στην κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού.
Ο πρώην διαιτητής τόνισε ότι ο Ισπανός ρέφερι έχει κάνει σοβαρό λάθος στην περίπτωση του Αντίνο, όπου είχε και κίτρινη κάρτα πριν το μαρκάρισμα στον Γκουστάβο Πουέρτα, τον οποίο και τον τράβηξε και του έκανε τάκλιν, με τον Ερνάντεθ Ερνάντεθ όμως να μην του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, την ώρα που λίγο αργότερα απέβαλε τον Σάλιακα και άφησε με δέκα παίκτες τον Ολυμπιακό για περίπου 30 λεπτά.
Ο Ισπανός υπέπεσε σε σφάλμα που μπορούσε να προκαλέσει αλλοίωση του αποτελέσματος, αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε κάτι από το παιχνίδι, με την παράβαση του Αντίνο για δεύτερη κίτρινη κάρτα να είναι ξεκάθαρη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Σπάθας για το ντέρμπι
«Μία κόκκινη που δε δόθηκε και μία κόκκινη που δόθηκε, πήγαν να τινάξουν το ντέρμπι στον αέρα. Με καθαρό οπτικό πεδίο δεν υπάρχει πέναλτι για χέρι στον Ντε Φράι. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μία διεκδίκηση της μπάλας από ποδοσφαιριστές.
Ο Ταμπόρδα προσπαθεί να παραπλανήσει τον διαιτητή και αυτό γίνεται εδώ πέρα. Προσποιείται ότι δέχεται χτύπημα. Θα έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και όχι ο Φορτούνης. Ο Ορτέγκα έχει μπλοκάρει τη μπάλα. Απαγορεύεται από οποιοδήποτε παίκτη να παρενοχλήσει τον τερματοφύλακα.
Σκόπιμα ο Τεττέη προσπαθεί να καθυστερήσει την εξέλιξη. Είναι φάουλ, κακώς δεν δόθηκε κάρτα. Ο Αντίνο έχει κάρτα. Τον τραβάει, τον ανατρέπει. Είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα. Είναι μπροστά ο διαιτητής. Δεν παίρνει κίτρινη κάρτα. Διαχείριση, αν στην επόμενη περίπτωση κάνατε το ίδιο και για την άλλη ομάδα. Κίτρινη κάρτα ο Σάλιακας, κάνει τάκλιν. Είναι κίτρινη κάρτα, (κόκκινη), όπως και στην προηγούμενη περίπτωση.
Σε ένα ντέρμπι έχει μεγάλη σημασία ο ένας παίκτης λιγότερος. Ευτυχώς δεν άλλαξε το σκορ, θα υπήρχε προφανής αλλοίωση. Αυτή ήταν η εικόνα και αυτό ξεκάθαρα φαίνεται σε αυτές τις δύο περιπτώσεις. Δεν θα έλεγα ο καλύτερος Ισπανός διαιτητής. Θα έλεγα η καλύτερη επιλογή. Από ότι είδαμε δεν ήταν ο καλύτερος διαιτητής».



















