ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Η υπεροχή της Ενωσης και οι αριθμοί

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες όπως τις παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα.

Με στόχο να ζευγαρώσει τις νίκες της επί του Αστέρα Τρίπολης στη σεζόν, η ΑΕΚ υποδέχεται την ομάδα της Αρκαδίας στο «Σπύρος Λούης». Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και δέκα χρόνια. Μόνο την περίοδο 2008-09 η ΑΕΚ νίκησε δύο φορές τον Αστέρα. Ήταν και η τελευταία φορά που τον νίκησε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, κάτι που θα συμβεί αν τον νικήσει και τώρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά από τα Γιάννινα και έφτασε τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη άμυνα από αυτή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ όμως έχει δεχτεί γκολ μόνο σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ σε έξι. Μάλιστα και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια δεν τα κέρδισε. Τα 11 «μηδενικά» που έχει κρατήσει η ΑΕΚ είναι η καλύτερη επίδοση της σεζόν ως τώρα.  Και τις εννέα νίκες της δηλαδή τις πέτυχε χωρίς να δεχτεί γκολ.

Μάλιστα κοντεύει ένας χρόνος, από τότε που η ΑΕΚ νίκησε αγώνα που δέχτηκε γκολ. Από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν νίκησε στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, έκανε 17 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ (υπολογίζουμε και τον μηδενισμό 3-0 με τον ΠΑΟΚ).

Ο Αστέρας Τρίπολης φρέναρε και μαζί τελείωσε και ο… μήνας του μέλιτος του Γιώργου Παράσχου. Μετά από τέσσερις νίκες στη σειρά, η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της με 3-0. Είναι η μοναδική ήττα του Αστέρα στα έξι τελευταία πρωταθλήματος.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 9

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 6

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 21.30

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1
(33’ πέναλτι Μάνταλος)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από