ΑΕΚ: H ευκαιρία του Τίγρη με Βράνιες και Αραούχο

Η οικονομική πολιτική του Μελισσανίδη εκτροχίασε τη φετινή ΑΕΚ. Το δικαίωμα να επανορθώσει με Βράνιες, Αραούχο, δύο παίκτες που η Ένωση «λατρεύει», είναι επίσης στα χέρια του.

Όχι, δεν το λες και μυστικό. Τουλάχιστον εδώ οι αναγνώστες του «10» ξέρουν πρώτοι και με λεπτομέρειες τι ισχύει με την ΑΕΚ και τον Όγκνιεν Βράνιες. Και ξέρουν βεβαίως εδώ και μήνες, όσο η μετοχή του Σέρχιο Αραούχο «κατρακυλά» έπειτα από την επιστροφή του στη Λας Πάλμας «διατηρείται» ένα πεδίο και για τον Αργεντινό. Για τον καλύτερο αμυντικό της ΑΕΚ 2017-18 και τον καλύτερο επιθετικό της ίδιας ομάδας. Δύο τεράστιες μονάδες που χάθηκαν, μαζί με τον Λάζαρο και επί της ουσίας… χάθηκε και η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ. Προσωπικότητες, φυσιογνωμίες για το σύνολο.

Παίκτες «κάνω τη διαφορά» που όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει αν έμεναν στη θέση τους, τότε απλούστατα η ιστορία της σεζόν θα γράφονταν διαφορετικά. Και για την ομάδα, αλλά και για τους ίδιους που σε πεδία διαφορετικά τα θαλάσσωσαν. Για τον Αραούχο βέβαια η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Δεν ήταν δικός της. Και τα χρήματα που πιθανώς να ζητούσε ενδεχομένως η Λας Πάλμας για μια πώληση του είναι πολύ μακριά και από το μεταγραφικό μπάτζετ της Ένωσης και συνολικά από την οικονομική πολιτική της. Τον Βράνιες επέλεξε να τον πουλήσει, γιατί οι απαιτήσεις του, το συμβόλαιο που ζητούσε ήταν επίσης… μακριά από τα συνηθισμένα για εκείνη. Εδώ θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει αλλιώς. Αλλά τα ίδια δεν έκανε και με τον Λάζαρο, και με τον Γιόχανσον και άλλους πολλούς που αξίωσαν κάτι παραπάνω έπειτα από μια σεζόν πρωταθλητισμού.

Τέλος πάντων. Σημασία δεν έχει τόσο τι έγινε, αλλά τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή η πρώτη μεταγραφική ανάγκη της ΑΕΚ είναι η απόκτηση ενός καλού κεντρικού αμυντικού. Ο Βράνιες σε φόντο κιτρινόμαυρο έπαιξε τη μπάλα που δεν έπαιξε οπουδήποτε άλλου. Από την Άντερλεχτ είναι τελειωμένος, ενώ μετά το ερωτικό σκάνδαλο με την Γελένα Καρλέουσα και την «άδεια» σεζόν, δεν θα είναι εύκολο γενικώς να προσεγγίσει κάποια ομάδα που θα τον «γεμίζει». Εκτός βεβαίως από την ΑΕΚ. Με την οποία έχει ήδη μιλήσει. Και έχει εκφράσει την επιθυμία του να γυρίσει. Είτε σαν δανεικός, είτε ακόμη και ως ελεύθερος!

Για τον Αραούχο τώρα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Γιατί η βασική επιθυμία της Λας Πάλμας είναι να πουλήσει τον Αργεντινό φορ. Έχει μαζί του συμβόλαιο ως το 2023, και αυτό την πιέζει ακόμη περισσότερο. Αυτή την εποχή μια πρόταση της τάξης των 3-4 εκατ ευρώ μπορεί να γίνει το εισιτήριο εξόδου του «Τσίνο» από τα Κανάρια Νησιά. Και αν όχι για το 100%; Μπορεί να προκύψει και θέμα συνιδιοκτησίας. Δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι και δύσκολο. Και κυρίως η ΑΕΚ και σε αυτή την υπόθεση, έχει το πλεονέκτημα πως ο ποδοσφαιριστής είναι μαζί της. Πως θα ήθελε και εκείνος να επιστρέψει σε λημέρια κιτρινόμαυρα.

Το πρόβλημα όσο και αν μοιάζει παράξενο είναι το… Ντουμπάι! Ναι, πρόβλημα που οι ομάδες μας θα το βρουν μπροστά τους ουκ ολίγες φορές αυτό το καλοκαίρι. Αλλάζει η νομοθεσία εκεί. Στα Εμιράτα από την επόμενη σεζόν κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει στο ρόστερ της από 7 ξένους παίκτες, ενώ μέχρι τώρα οι ξένοι ήταν 3. Θα φύγουν λοιπόν πολύ μεγάλα πακέτα από εκεί. Και βέβαια θα δουλέψουν και οι Ευρωπαϊκές ομάδες προς αυτή την αγορά, φιλοδοξώντας σε μεγάλα έσοδα. Ο Αραούχο αν πήγαινε προς τα εκεί; Η Λας Πάλμας θα μπορούσε να αξιώσει σαφώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό σε σχέση από μια ενδεχόμενη μετακίνηση του στην Ευρώπη.

Τέλος πάντων. Με δεδομένο ότι η Ένωση δεν μπορεί να κρατήσει τον Εζεκίελ Πόνσε με κανέναν τρόπο (και ας το προσπαθεί ή τουλάχιστον ας το παριστάνει) το έλλειμα που θα προκύψει στην επίθεση είναι τεράστιο. Και θα γίνει «επικοινωνιακά» γκρεμός αν ο Πόνσε με κάποιο τρόπο βρεθεί στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ που όπως φαίνεται ήδη ασχολούνται με την περίπτωση του έχοντας άλλες οικονομικές δυνατότητες από την περσινή πρωταθλήτρια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει λοιπόν την ευκαιρία με αυτούς τους δύο παίκτες, να αλλάξει και τις εντυπώσεις. Να αλλάξει όμως και τις δυνατότητες της ομάδας του. Της ΑΕΚ που φέτος έχει μείνει μακριά από τον ανταγωνισμό. Πέρσι ήταν πρώτη, και παράδειγμα. Φέτος είναι τρίτη και μακριά από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν αλλάζει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από