Ολυμπιακός: Εως και έξι αλλαγές με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος και ο Μαρτίνς ετοιμάζει Σισέ, Καμαρά, Τοροσίδη, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί και τον Σουντανί σε ρόλο 10αριού με τον Αστέρα.

Η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ήταν ξεκάθαρη: Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, σαφές και αδιαπραγμάτευτο. Όπως αδιαπραγμάτευτη είναι για τους ερυθρόλευκους η επικράτηση στον πρώτο αγώνα της Super League 1 της σεζόν 2019-20, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Έναν αντίπαλο που παραδοσιακά δυσκολεύει τους Πειραιώτες και επειδή βρίσκει τον Ολυμπιακό μετά από μια μεγαλειώδη νίκη στα πλέι οφς του Champions League, θέλει να εκμεταλλευτεί τυχόν χαλάρωση ή… υποτίμηση και να κάνει τη ζημιά.

Ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει διατεθειμένος να μην αφήσει κανέναν ποδοσφαιριστή του να χαλαρώσει ή να μην εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης όπως επιτάσσει η περίσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε έως και 6 αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, σε σχέση με τα παιχνίδια των προκριματικών και των play offs του Champions League.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα έχει μεταφέρει σε συνεργάτες του, σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο έως τώρα, αλλά που είναι εν δυνάμει βασικοί, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο και… χώρο και για τα αμέσως επόμενα παιχνίδια των Ερυθρόλευκων.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι πιθανότατα η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού θα έχει δύο αλλαγές. Ο Βασίλης Τοροσίδης προορίζεται να πάρει θέση βασικού αντί του Ομάρ, ενώ και ο Σισέ είναι από τους «σίγουρους» της 11άδας με τους Αρκάδες. Και όπως προκύπτει θα πάρει τη θέση του Ρούμεν Σεμέδο.

Στους δύο της μεσαίας γραμμής πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση του Μάντι Καμαρά. Πιθανότατα αντί του Γκιγιέρμε, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κάποια μικρά μυϊκά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και είναι πιθανό να προφυλαχθεί.

Ωστόσο οι περισσότερες αλλαγές προβλέπεται να γίνουν στην επίθεση. Ο Ραντζέλοβιτς είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού και κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσει στον πάγκο τον Ντάνιελ Ποντένσε. Την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, ωστόσο, αναμένεται να «γράψει» και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο.

Τέλος, η πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή που σκέφτεται να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα αφορά στη θέση «10». Και αυτό διότι όλα δείχνουν ότι θα δούμε για πρώτη φορά τον Χιλάλ Σουντανί στη συγκεκριμένη θέση. Μια θέση στην οποία ο 49χρονος τεχνικός τον χρησιμοποιεί διαρκώς το τελευταίο διάστημα, με τον Αλγερινό να ανταποκρίνεται θετικά. Και κυρίως, να δείχνει ότι έχει βελτιώσει εντυπωσιακά τη φυσική του κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες. Θέλει να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα, ένα από τα δυσκολότερα και πιο περίπλοκα των τελευταίων χρόνων, λόγω και της διεξαγωγής play offs στο τέλος της σεζόν. Σε μια χρονιά που ο Θρύλος έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: Την επιστροφή στην κορυφή. Και θέλει να ξεκινήσει την αναρρίχηση προς τη φυσική του θέση, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από