Ο Μπάρμπα και το ελληνικό παρελθόν του

Η ΑΕΚ θέλει τον 26χρονο Ιταλό στόπερ Φεντερίκο Μπάρμπα, αλλά δεν είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον ποδοσφαιριστή...

Ο Φεντερίκο Μπάρμπα εμφανίζεται ως ο διακαής πόθος των ανθρώπων της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας. Ωστόσο, ο 26χρονος στόπερ έχει ακούσει ξανά για την Ελλάδα στο παρελθόν… Όχι για την Ένωση, αλλά για έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της, τον Παναθηναϊκό!

Ήταν Ιούνιος του 2016, όταν ο Αντρέα Στραματσόνι είχε βαλθεί να φέρει όλη την Serie A στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο «Στράμα» έψαχνε έναν αριστεροπόδαρο και υψηλόσωμο στόπερ και προτού καταλήξει στον (δεξιοπόδαρο!) Ιβάν Ιβανόφ, είχε ασχοληθεί με ένα δικό του παιδί, τον Φεντερίκο Μπάρμπα!

Πριν 3,5 χρόνια, ο Μπάρμπα άνηκε στο δυναμικό της Έμπολι και είχε επιστρέψει από έναν αποτυχημένο δανεισμό στη Στουτγάρδη. Ο Στραματσόνι ήξερε καλά τον Μπάρμπα, αφού είχαν συνεργαστεί στις ακαδημίες της Ρόμα και το 2012 ο ποδοσφαιριστής είχε αναδειχτεί κορυφαίος αμυντικός στην ηλικία του πανιταλικά!

Ο Στραματσόνι το προσπάθησε πολύ για τον Μπάρμπα, αλλά δεν είχε το μπάτζετ για να τον αγοράσει. Η Έμπολι ζητούσε 500.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός έδινε μέχρι 300.000 ευρώ. Εν τέλει, ο Ιταλός προπονητής στράφηκε στον Ιβανόφ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 260.000 ευρώ…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από