Δύο χρόνια Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό: «Ο,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού και έκανε τον απολογισμό του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού σε λίγες ημέρες. Απρίλιος 2018 – Απρίλιος 2020. Δύο χρόνια με δυσκολίες, αγωνίες, ένα άδικα χαμένο πρωτάθλημα, αλλά και ποδόσφαιρο. Καλό ποδόσφαιρο. Ισως το καλύτερο που έχει παίξει ελληνική ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Δυο χρόνια με σπουδαίες εμφανίσεις, μεγάλες νίκες, ευρωπαϊκή καταξίωση  και αναγνώριση.

Δυο χρόνια που «μεγάλωσαν» το όνομα του Πορτογάλου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μια ευκαιρία που ο Ολυμπιακός του προσέφερε απλόχερα, μαζί με όλα τα απαραίτητα «όπλα», αλλά και περίσσια εμπιστοσύνη και στήριξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στοιχεία που κάνουν τον Μαρίνς να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στον Διονύση Δελλή, μάλιστα: «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Και θα ξαναέκανα τα πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Ο Μαρτίνς εξήγησε την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός λόγω του κορωνοϊού, εκφράζοντας την επιθυμία του να τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα και όλες οι διοργανώσεις: «Ένα πράγμα για μένα είναι το πιο σημαντικό: να ξεκινήσουν τα παιχνίδια όταν θα βεβαιωθούμε ότι η υγεία των παικτών και όλων των επαγγελματιών δεν θα διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο. Είμαστε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διεκδικούμε τίτλους και δεν μας αρέσει η αναβολή των αγώνων. Αυτό που επιθυμούμε είναι να παίξουμε τα παιχνίδια μας με τις ιδανικές συνθήκες. Σε στάδια γεμάτα κόσμο, με πάθος. Θέλουμε να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις όμως αυτό να γίνει χωρίς κανένα ρίσκο για την υγεία μας».

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ

Μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, ο Μαρτίνς εξηγεί τις διαφορές των Πορτογάλων με τους Ελληνες. Ενώ αποκαλύπτει και την πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε. Η οποία, όχι, δεν είναι αυτή που νομίζεις…

Αναλυτικά, είπε: «Γνώριζα ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όπως είναι λογικό όμως υπάρχουν και πολλές ομοιότητες. Η διατροφή για παράδειγμα στου Ρέντη είναι παρόμοια με της Πορτογαλίας, βασισμένη στο κρέας. Η μεγαλύτερη διαφορά που εντόπισα στην Ελλάδα είναι η εκδηλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και ο τρόπος που εκφράζονται. Δείχνουν το πάθος τους και η έκφρασή τους δεν έχει βάση τη λογική όπως στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Οι Πορτογάλοι για παράδειγμα είναι πιο κλειστοί ενώ οι Έλληνες είναι εξωστρεφείς. Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα είναι ποδόσφαιρο. Και ακόμα με δυσκολεύει λόγω προφοράς η κατανόηση της έκφρασης καλή επιτυχία».

Η ΜΙΛΑΝ, Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ Ο… ΒΟΛΟΣ

Ο Μαρτίνς στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», αναφέρθηκε στις καλύτερες, αλλά και στη χειρότερη στιγμή που έχει βιώσει ως προπονητής του Ολυμπιακού: «Έχω να αναφέρω δύο, ως κορυφαίες και συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου. Η μία είναι η βραδιά απέναντι στη Μίλαν και η δεύτερη η βραδιά απέναντι στην Άρσεναλ. Η χειρότερη είναι το παιχνίδι με τον Βόλο αυτή τη σεζόν. Επαγγελματικά ήταν μία από τις δυσκολότερες μέρες για μένα, γιατί μετά από πολλά συνεχόμενα καλά αποτελέσματα εγώ και οι παίκτες μου νιώσαμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε ότι συνέβαινε μέσα στο παιχνίδι».

Κλείνοντας, ο Πορτογάλος έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Το μήνυμα που έχω να στείλω στον κόσμο θα είναι φυσικά επίκαιρο. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο. Να γυρίσουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να αγκαλιαστούμε όλο μαζί σύντομα στο Καραϊσκάκη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από