Η Audi, η οποία έκανε τη Sauber εργοστασιακή ομάδα της για το εφετινό ντεμπούτο της στη Formula 1, επέλεξε εκ των... έσω για να καλύψει το κενό του Γουίτλι
Η Audi διόρισε τον άλλοτε οδηγό της Formula 1, Άλαν ΜακΝίς, ως αγωνιστικό διευθυντή της, με τον 56χρονο Σκωτσέζο να αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής λειτουργιών στην πίστα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο γκραν πρι του Μαϊάμι (1-3 Μαΐου). Η γερμανική εταιρεία βρισκόταν σε φάση αξιολόγησης της δομής της ανώτερης ηγεσίας της, ύστερα από την αποχώρηση του Τζόναθαν Γουίτλι από το ρόλο του επικεφαλής, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αφότου εντάχθηκε στην ομάδα.
Η Audi, η οποία έκανε τη Sauber εργοστασιακή ομάδα της για το εφετινό ντεμπούτο της στη Formula 1, επέλεξε εκ των… έσω για να καλύψει το κενό του Γουίτλι, μεταθέτοντας τον ΜακΝίς στον νεοσύστατο ρόλο, με τον Σκωτσέζο να αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο και επικεφαλής της ομάδας, Ματία Μπινότο.
Διαβάστε επίσης: Ο Άρης ενώνει ξανά το ελληνικό μπάσκετ με Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκο Γκάλη
Ο ΜακΝίς, ο οποίος εκκίνησε σε 16 γκραν πρι με την Toyota το 2002, μετέχει εδώ και καιρό στις δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Audi, συμπεριλαμβανομένης της ενασχόλησής του στο πρότζεκτ της Formula 1 από την αρχή. Ο Σκωτσέζος έχει περάσει από διάφορα… πόστα στην Audi τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή συντονισμού για την Audi Group Motorsport και του επικεφαλής ομάδας για το πρότζεκτ της Formula E. Πιο πρόσφατα, ηγήθηκε του Προγράμματος Εξέλιξης Οδηγών, ένας ρόλος τον οποίο θα συνδυάσει με τις νέες αρμοδιότητές του.
Ο ΜακΝίς θα έχει την επίβλεψη αθλητικών θεμάτων, του συντονισμού των μηχανικών, της διαχείρισης των οδηγών, της στρατηγικής αγώνων και των λειτουργιών στο γκαράζ, καθώς και δραστηριοτήτων με τα ΜΜΕ και συνεργάτες στην πίστα.
Έχει απολαύσει πολλές επιτυχίες πίσω από το τιμόνι σε αγώνες αντοχής, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών στον φημισμένο αγώνα 24 Ωρών του Λε Μαν, καθώς και ενός τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.