Τον Χάμιλτον θα τον σέβεστε…

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον με προσπέραση στον 59ο γύρο στον Φερστάπεν, είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix Βραζιλίας μειώνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Ολλανδό και δείχνοντας πως ο Πρωταθλητής είναι εδώ.

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν έδωσαν τα πάντα, σε μια συγκλονιστική μάχη στο Grand Prix Βραζιλίας, με τον Βρετανό να προσπερνά τον αντίπαλό του στον 59ο γύρο (σε σύνολο 71) παίρνοντας μια τεράστια νίκη, και μειώνοντας τη διαφορά του από τον Ολλανδό στους 14 πόντους στη συνολική βαθμολογία.

Ο πιλότος της Mercedes παρότι πέρασε τα… πάνδεινα μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκκινώντας τελευταίος στο Sprint, μπόρεσε να μείνει πέμπτος στις κατατακτήριες δοκιμές και εν τέλει μετά την ποινή του να ξεκινήσει από την 10η θέση στον αγώνα.

Ωστόσο η καρδιά του επτάκις πρωταθλητή μίλησε στην πίστα της Βραζιλίας όπου από την εκκίνηση βρέθηκε πίσω από τις δύο Red Bull ως τρίτος. Τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας έδωσαν τη δυνατότητα και μας προετοίμασαν για μια τεράστια μάχη, η οποία και τελικά έγινε.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του Grand Prix*

Αρχικά ο Βρετανός «πάλεψε» με τον Σέρχιο Πέρεζ, τον οποίο και προσπέρασε εν τέλει πριν τον 20 γύρο, δίνοντάς του την ευκαιρία να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο… κυνήγι του Ολλανδού, που κρατούσε τη θέση του με σχετική ευκολία από τη στιγμή που στην εκκίνηση είχε ξεκινήσει δεύτερος.

Μετά τις πρώτες αλλαγές των ελαστικών η κατάσταση διαμορφώθηκε με τον Φεσρτάπεν πρώτο, τον Χάμιλτον δεύτερο, τον Μπότας τρίτο και τον Πέρεζ τέταρτο. Ο Βρετανός πίεζε επίμονα τον Ολλανδό και δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα, κρατώντας τη διαφορά λίγο κάτω από το δευτερόλεπτο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι δυο τους είχαν μια συγκλονιστική στιγμή, με τον Χάμιλτον να προσπαθεί να προσπεράσει και τα δύο μονοθέσια να ακουμπούν λίγο μεταξύ τους, μην επιτρέποντάς του να πάρει κεφάλι στην κούρσα, ωστόσο ήξερε πως αν συνέχιζε έτσι θα τα κατάφερνε.

Αυτό τελικά έγινε στον 59ο γύρο, δώδεκα πριν την καρό σημαία. Ο πιλότος της Mercedes εκμεταλλεύτηκε το DRS που είχε και λίγο μετά την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έκανε την αντεπίθεσή του, προσπερνώντας τον Ολλανδό που δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Ο Χάμιλτον ήταν εκείνος που είδε πρώτος την καρό σημαία, καθώς είχε αφήσει περίπου 7″ πίσω τον μεγάλο του αντίπαλο, με τον team της Mercedes να ξεσπά σε πανηγυρισμούς και τον Βρετανό να αποδεικνύει πως δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες έχει για τον τίτλο του πρωταθλητή σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα της Formula 1 όλων των εποχών.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Mercedes του Βαλτέρι Μπότας, 4ος ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ, με τις δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ να ακολουθούν στην 5η και την 6η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από