Ο Πέρεζ νικητής στον αγώνα σπριντ του Μπακού (pic)

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο νικητής στον πρώτο αγώνα σπριντ της Formula 1 για το 2023, με τους Λεκλέρκ και Φερστάπεν να ακολουθούν.

Ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα σπριντ της Formula 1 για το 2023, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull κατάφερε να προσπεράσει στον 8ο από τους 17 γύρους του αγώνα τον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση, και είδε πρώτος την καρό σημαία, παίρνοντας παράλληλα και τους οκτώ βαθμούς από την πρώτη θέση.

Ο Μονεγάσκος τερμάτισε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη Red Bull, παρά την επαφή που είχε στη στροφή 2 του πρώτου γύρου με τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου του Ολλανδού δις παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Φερστάπεν εξοργίστηκε με την εξέλιξη αυτή, ενώ είχε μια μικρή συζήτηση μετά τον αγώνα με τον Ράσελ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης: Το «δύσβατο» μονοπάτι της Εθνικής και οι μεγάλες «μάχες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσουνόντα «βρήκε» με το πίσω δεξί ελαστικό τον τοίχο στη στροφή 14, με αποτέλεσμα η AlphaTauri να πάθει ζημιά και να γυρίσει με… τρία λάστιχα στα πιτ, σκορπίζοντας θραύσματα στην πίστα, με αποτέλεσμα να βγει αρχικά εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η βαθμολογούμενη οκτάδα του αγώνα σπριντ για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν:

1. Σέρχιο Πέρεζ (Μεξικό/Red Bull)

2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 4.463

3. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 5.065

4. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 8.532

5. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 10.388

6. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) + 11.613

7. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 16.503

8. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) + 18.417

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από