Διετής αποκλεισμός στον Μανανγκόι – Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Κενυάτης πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 μέτρα, Ελάιζα Μανανγκόι, τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό καθώς παραβίασε τους κανόνες του whereabout, όπως ανακοίνωσε η Αθλητική Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) την Παρασκευή (13/11).

Ο Ελάιζα Μανανγκόι τέθηκε προσωρινά σε αναστολή τον περασμένο Ιούλιο, για τις παραβάσεις των κανονισμών και η AIU δήλωσε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε θα τεθεί σε ισχύ «από την ημερομηνία της τρίτης αποτυχίας του whereabout», δηλαδή από τις 22 Δεκεμβρίου 2019.

Η απόφαση σημαίνει «αποκλεισμό όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων που είχε ο αθλητής από τις 22 Δεκεμβρίου 2019 με όλες τις συνέπειες που φέρνει, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας οποιονδήποτε τίτλων, βραβείων, μεταλλίων, βραβείων βαθμώνν και χρημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ενημέρωση από την AIU.

Ο Μανανγκόι συμμετέχει σε μια λίστα αθλητών της Κένυας που έχουν τιμωρηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως ο Ολυμπιονίκης του 2008 στα 1.500 μέτρα, Ασμπέλ Κιπρόπ, η πρώην νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης και του Σικάγου, Ρίτα Τζέπτου και η Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου στους Αγώνες του 2016, Τζεμίμα Σουμγκόνγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από