Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2023: Έφτασε η αποστολή της Εθνικής στην Κωνσταντινούπολη

Προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κωνσταντινούπολη η αποστολή της Εθνικής Ομάδας, που θα συμμετάσχει στο 37ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Στίβου να βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που θα διεξαχθεί από την  Πέμπτη έως την Κυριακή το 37ο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου, η σημερινή μέρα θα βοηθήσει τους αθλητές μας να εγκλιματιστούν προτού ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους από αύριο.

Οι πρώτες Ελληνικές συμμετοχές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το απόγευμα, με τον Χρήστο Κοτίτσα να κάνει ντεμπούτο στα προκριματικά των 800 μέτρων.  Θα ακολουθήσει η τριπλή εκπροσώπηση από τους Δημήτρη Τσιάμη, Ανδρέα Πανταζή  και Νικόλα Ανδρικόπουλο στα προκριματικά του τριπλούν και το πρόγραμμα την Πέμπτη, κλείνει η Αναστασία Μαρινάκου στα προκριματικά των 3.000 μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Η φωτογραφία που «μαρτύρησε» τη νέα ομάδα του Ντόρσεϊ (pic)

Την Παρασκευή το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά νωρίς, μόλις στις 8:10, με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου στα προκριματικά του μήκους των ανδρών. Λίγο αργότερα οι ιπτάμενες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς του επί κοντό γυναικών. Στη συνέχεια την πρόκριση τους στον τελικό θα διεκδικήσουν η Ειρήνη Βασιλείου και η Ανδριάννα Φέρρα, στο αγώνισμα των 400 μέτρων γυναικών. Το πρωινό πρόγραμμα της Παρασκευής, ολοκληρώνεται με τις συμμετοχές της Σπυριδούλας Καρύδη στα προκριματικά του τριπλούν γυναικών και των Ραφαέλα Σπανουδάκη και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, στα 60μ. γυναικών. Στο απογευματινό πρόγραμμα της Παρασκευής θα μετάσχει ο Αντώνης Μέρλος  στα προκριματικά του ύψους ανδρών.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στα προκριματικά του πρωινού προγράμματος, θα συμμετάσχουν ο Εμμανουήλ Καραλής, στο επί κοντό των ανδρών, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 60μ. των ανδρών και η Ελισάβετ Πεσιρίδου με την Αναΐς Καραγιάννη στα 60 μέτρα με εμπόδια των γυναικών. Η τελευταία ελληνική συμμετοχή στα προκριματικά θα γίνει από τον Κώστα Δουβαλίδη στα 60μ. με εμπόδια των ανδρών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 και της Κυριακής 5 Μαρτίου θα λάβουν χώρα οι τελικοί των αγωνισμάτων με την ελληνική αποστολή να ευελπιστεί, πως οι περισσότεροι αθλητές της θα περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, με τον Τεντόγλου, την Στεφανίδη και τον Καραλή να έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρεθούν στο βάθρο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από