Μόντε Κάρλο : Με Ρούμπλεφ στον τελικό ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ.

Τον αντίπαλό του στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τενίστας την Κυριακή (18/4) θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος στα ημιτελικά της διοργάνωσης απέκλεισε με 2-0 σετ τον Κάσπερ Ρουντ (6-3, 7-5).

Ο Ρώσος βρίσκεται στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης και θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη μας για 2η φορά φέτος και 9η συνολικά, με το h2h να είναι μοιρασμένο (2-2).  Οι δύο τενίστες είχαν κοντραριστεί στις αρχές Μαρτίου στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ρότερνταμ και είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα ο Ρώσος με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [2]).

Ο Αντρέι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και απέναντι στον Ελληνα τενίστα θα ψάξει τον 9ο τίτλο στην καριέρα του. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει παίξει σε 28 παιχνίδια και έχει απολογισμό 24-4. Το ρεκόρ του στους τελικούς μάλιστα είναι εντυπωσιακό, αφού έχει χάσει μόλις δύο φορές.

Ο Στέφανος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρούμπλεφ πέρσι στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά του Αμβούργου, σε ένα παιχνίδι που είχε επικρατήσει ο Ρώσος 2-1 με ανατροπή (6-4, 3-6, 7-5).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρούμπλεφ στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ράφαελ Ναδάλ, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής (18/4) στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από