Η… εκτόξευση της Σάκκαρη – Η «μαγική» χρονιά, η δικαίωση και η μεγάλη ευκαιρία (vids)

Ονειρική σεζόν για τη Σάκκαρη – Μπήκε στο Top-10 και την Κυριακή (26/9) θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο WTA στην καριέρα της – Οι επιτυχίες της μέσα στο 2021, η… εκτόξευση, οι δύο σωματοφύλακες της Ελληνίδας τενίστριας και το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε.

Ονειρο ζει, μη την ξυπνάτε! H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, με την Ελληνίδα τενίστρια το απόγευμα του Σαββάτου να πετυχαίνει την 17η νίκη της απέναντι σε Top-10 παίκτρια και να προκρίνεται στον τρίτο τελικό της καριέρας της, σε επίπεδο WTA.

Η συμπατριώτισσά μας με μια «μαγική» εμφάνιση, πέταξε έξω το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιγκα Σβίατεκ (6-4, 7-5) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στην Οστράβα, με την Μαρία να δείχνει έτοιμη για την κούπα! Το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) η κορυφαία τενίστρια της χώρας μας θα διεκδικήσει τον δεύτερό της τίτλο σε επίπεδο WTA.

Μετά την πρόκρισή της στον τελικό και τον αποκλεισμό της Πέτρα Κβίτοβα από την Ανέτ Κονταβέιτ, η Ελληνίδα τενίστρια μάλιστα ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.10 του κόσμου, ενώ εάν καταφέρει να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο θα βρεθεί στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η φετινή σεζόν είναι ονειρική για την Μαρία Σάκκαρη, που ξεκίνησε τη χρονιά στο No.22 της WTA και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κλείσει το 2021 στο Top-10 του κόσμου. Μια σεζόν, στην οποία η Ελληνίδα τενίστρια έχει παίξει τρομερό τένις και έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα, έχοντας στο ενεργητικό της δύο ημιτελικούς σε Ρολάν Γκαρός και US Open, τρεις ημιτελικούς σε Αμπου Ντάμπι, Μελβούρνη (Grampians Trophy) και Μαϊάμι, αλλά και έναν τελικό, στην Οστράβα.

Ονειρική χρονιά!

Το 2021 ξεκίνησε ιδανικά για την 26χρονη, με την συμπατριώτισσά μας να φτάνει στα ημιτελικά του Αμπου Ντάμπι, όπου ηττήθηκε από την Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-0 σετ. Στον δρόμο για τους «4» είχε αποκλείσει σπουδαίες τενίστριες, όπως οι Ποτάποβα, Γκοφ, Μουγκουρούθα και Κενίν.

Στη συνέχειά έφτασε στα ημιτελικά του Grampians Trophy, που έγινε στην Μελβούρνη. Ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας για το Αυστραλιανό Οπεν, με την Μαρία να χάνει στους «4» από την Ανέτ Κονταβέιτ. Ένα τουρνουά στο οποίο κέρδισε ένα πρώην Νο.1, την Αντζελίκ Κέρμπερ (6-4, 6-2).

Στα τέλη Μαρτίου αγωνίστηκε στο Μαϊάμι, όπου επίσης έγραψε ιστορία, φτάνοντας στα ημιτελικά, αποκλείοντας τις Ρους, Σαμσόνοβα, Πεγκούλα και Οσάκα, με την περιπέτειά της να λαμβάνει τέλος έναν γύρο πριν τον τελικό, όταν ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Μπιάνκα Αντρεέσκου με 2-1.

Μετά το Μαϊάμι έπαιξε σε Στουτγκάρδη (αποκλείστηκε στους 16), Μαδρίτη (και πάλι στους 16) και Ρώμη (δεύτερο γύρο), ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι και αγωνίστηκε στο Ρολάν Γκαρός. Το πρώτο Grand Slam της καριέρας της, στο οποίο κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εντυπωσιακή και έφτασε στους «4» αποκλείοντας κατά σειρά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι, Μέρτενς, Κενίν και Σβίατεκ, ενώ στους «4» έπαιξε με την Κρεϊτσίκοβα. Ένα ματς το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό. Η Κρεϊτσίκοβα στη συνέχεια πήρε τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό την Παβλιουτσένκοβα.

Η σεζόν συνεχίστηκε με την Ελληνίδα τενίστρια να παίζει σε Γουίμπλεντον (δεύτερος γύρος) Τόκιο (τρίτος γύρος), Μόντρεαλ (επίσης τρίτος γύρος), Σινσινάτι (πρώτος γύρος) και US Open. Μπορεί στα τουρνουά προετοιμασίας πριν το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam να μην τα πήγε καλά, αλλά στο US Open ήταν απολαυστική. Παίζοντας τένις πολύ υψηλού επιπέδου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την μετέπειτα νικήτρια του βαρύτιμου τροπαίου, Εμμα Ραντουκάνου.Για να φτάσει έως τα ημιτελικά απέκλεισε τις Κόστιουκ, Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Αντρεέσου και Πλίσκοβα.

Η εξαιρετική πορεία που έκανε στο US Open την γέμισε αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε στα τρία ματς που έδωσε στην Οστράβα απέναντι σε Οσταπένκο, Μαρτίνκοβα και Σβίατεκ, με την Μαρία να κερδίζει και τα τρία παιχνίδια στα δύο σετ. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό είναι η ανταμοιβή της για την σπουδαία σεζόν που πραγματοποιεί και άπαντες της εύχονται να κατακτήσει τον τίτλο.

Η… εκτόξευση

Η 26χρονη ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο.22 του κόσμου και στις 5 Απριλίου ανέβηκε στο Νο. 19 του κόσμου.

Στις 17 Μαΐου έκανε ένα ακόμα βήμα προς την 10άδα (Νο.18), ενώ μετά την εντυπωσιακή πορεία που έκανε στο US Open βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.3: Στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μία εβδομάδα αργότερα ανέβηκε μια ακόμα θέση (Νο. 12) και την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι τουλάχιστον στο Νο.10, ενώ έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί ακόμα και στο Νο.9 του κόσμου.

Τελικός μετά από 2.5 χρόνια

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια και τρίτη φορά συνολικά σε έναν τελικό διοργάνωσης επιπέδου WTA. Στους δύο προηγούμενους είχε μία νίκη και μία ήττα.

Ο πρώτος τελικός ήταν το 2018, στις 5/8/2018, στο Σαν Χοσέ, όπου ηττήθηκε από την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

Ο δεύτερος τελικός που είχε παίξει ήταν στις 4 Μαΐου του 2019 στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στο Ραμπάτ, όπου είχε βρει απέναντί της την Βρετανίδα, Γιοχάνα Κόντα.

Ή Ελληνίδα τενίστρια με μια σπουδαία εμφάνιση είχε πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και είχε κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA.

Οι… σωματοφύλακες

Κομβικό ρόλο στην… εκτόξευση της Μαρίας έχει παίξει φυσικά ο Τόμι Χιλ. Ο Βρετανός προπονητής έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη βελτίωση της Σάκκαρη και έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο, το οποίο οδεύει από επιτυχία σε επιτυχία. Ο Χιλ βρίσκεται στο πλευρό της συμπατριώτισσάς μας από το 2018 και από τενίστρια Top-50 την έχει κάνει τενίστρια Top-10.

Φέτος, στο προπονητικό τιμ της Ελληνίδας τενίστριας προστέθηκε και ο Γιάννης Στεργίου, ο οποίος είναι hit partner της Μαρίας και τη βοηθάει πολύ στις προπονήσεις. Ο Ελληνας τενίστας έχει βάλει και αυτός το χεράκι του στη βελτίωση της Σάκκαρη. Είναι ο… συνδετικός κρίκος της επιτυχίας.

Το πρόγραμμα της Σάκκαρη μέχρι το φινάλε

Μετά την Οστράβα η Μαρία Σάκκαρη θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπου την επόμενη εβδομάδα (27/9 – 3/10) θα λάβει μέρος στο 500άρι τουρνουά στο Σικάγο, ενώ στη συνέχεια θα παίξει στο Masters του Indian Wells (6/10 – 17/10). Μετά θα επιστρέψει στην Ευρώπη για το Kremlin Cup της Μόσχας (18-24/10, σ.σ αυτά είναι τα τουρνουά που έχει δηλώσει συμμετοχή), ενώ θα κλείσει τη χρονιά στα WTA Finals, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταφέρει να βρεθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από