Στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός η Γραμματικοπούλου

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, Κριστίνα ΜακΧέιλ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός.

Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, η Ελλάδα θα έχει στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η χώρα μας θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στο δεύτερο γκραντ σλαμ της φετινής σεζόν, αφού η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο των προκριματικών και να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός.

Η 25χρονη στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, πρώην Νο. 35 στον κόσμο, Κριστίνα ΜακΧέιλ (6-3, 6-3). Οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 5ο game, όταν η Γραμματικοπούλου έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Στο 9ο game έκανε νέο μπρέικ και με 6-3 έφτασε στο 1-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη, η Βαλεντίνη μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και με μπρέικ στο 2o game προηγήθηκε με 3-0. Η Αμερικανίδα μείωσε σε 3-2, αλλά η Ελληνίδα με νέο μπρέικ έκανε το 4-2. Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τη συμπατριώτισσά μας, η οποία λίγο αργότερα έφτασε στο 6-3 και με 2-0 σετ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη – πρόκριση στο κυρίως ταμπλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από