Τιμ – Τσιτσιπάς 1-2: Πέταξε για τους «16» της Μαδρίτης ο Στέφανος

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στο τάι μπρεικ (2-1) του Ντομινίκ Τιμ, και πήρε την πρόκριση για τους «16» του τουρνουά της Μαδρίτης.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ντομινίκ Τιμ με 2-1 στο τάι μπρέικ, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «16» του Madrid Open.

Ο Αυστριακός (Νο93) πήρε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και την πρόκριση. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Σεμπαστιάν Μπάες (Νο31).

Διαβάστε επίσης: Μπουκάλια και αντικείμενα στις παίκτριες του Ολυμπιακού

Ο Τιμ ξεκίνησε αρκετά πιο δυναμικά την αναμέτρηση καταφέρνοντας να κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που έδειξε πως… ψαχνόταν.

Το δεύτερο σετ ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Τσιτσιπάς με γρήγορο break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ο Τιμ σε αντίθεση με το πρώτο σετ έψαχνε να βρει τρόπο αντίδρασης αλλά δεν είχε, με το Έλληνα τενίστα να φέρνει το ματς στα ίσα με το εμφατικό 6-1.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος ήταν αυτός που πίεσε από την αρχή. Ο Αυστριακός τόσο στο τρίτο όσο και στο ενδέκατο game άντεξε και έτσι οι τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς είχε πιο καθαρό μυαλό καταφέρνοντας να πάρει το σετ και την νίκη με 7-5.

¡High-tension match between 🇦🇹Thiem and 🇬🇷Tsitsipas!🔋

2 hours and 30 minutes of play and a tie-break in the third set were necessary for @steftsitsipas to finally come out on top with a score of 3-6, 6-1, 7-6@atptour | #MMOPEN

pic.twitter.com/QV8t7qJ4IF

— #MMOPEN (@MutuaMadridOpen) April 29, 2023

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από