Next Gen Finals: Τσιτσι… φαστ στα ημιτελικά!

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Φράνσις Τιαφόε, πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στον 1ο όμιλο του Next Gen Finals και προκρίθηκε από σήμερα στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον 1ο όμιλο του Next Gen Finals πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Φράνσις Τιαφόε (4-3 [3], 4-3 [5], 4-2) και προκρίθηκε από σήμερα στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο 20χρονος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Αμερικανό (No. 40) και απέδειξε περίτρανα γιατί θεωρείται ως ένα από τα next best things του παγκοσμίου τένις, αλλά και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!

Ο «Τσιτσιφάστ» στο αποψινό παιχνίδι ήταν πραγματικά απολαυστικός. Ο Στέφανος «πυροβολούσε» με winners τον Τιαφόε, που έψαχνε τρόπο για να σταματήσει τα «φονικά» χτυπήματα του συμπατριώτη μας. Το Νο. 1 του ταμπλό ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 winners και 6 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Αμερικανός είχε 26 winners και 12 λάθη. Ο 20χρονος στα κρίσιμα σημεία έδειξε χαρακτήρα και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη. Τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, με τον Στέφανο να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος, να έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα του Τιαφόε και να προηγείται με 2-0.

Στο τρίτο ο Στέφανος πέτυχε από νωρίς μπρέικ, προηγήθηκε με 2-1 και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Αμερικανού. Το 4-2 ήρθε με… μαθηματική ακρίβεια, με τον Τσιτσιφάστ να παίρνει τη νίκη σε 1 ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού. Ο 20χρονος πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτζ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξ Ντε Μινόρ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Και την κατάταξη:

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από