Κόπα Αμέρικα: Η ώρα της στέψης

Βραζιλία εναντίον Περού στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Στις 23:00, στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του φετινού Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους και την έκπληξη της διοργάνωσης, Περού.

Οι Βραζιλιάνοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στη διοργάνωση φτάνοντας ως τον τελικό και τώρα καλούνται να σηκώσουν 9o κύπελλο της ιστορίας τους. Τελευταία φορά που το κατέκτησαν ήταν το 2007. Για να φτάσουν στον τελικό οι Βραζιλιάνοι, μετά τον αποκλεισμό της Παραγουάης στα προημιτελικά (μέσω πέναλτι), επικράτησαν της Αργεντινής με 2-0 στον ημιτελικό. Αποτελεσματικοί επιθετικά, συμπαγείς στα μετόπισθεν, στάθηκαν και τυχεροί απέναντι στην “αλμπισελέστε” καθώς Αγουέρο και Μέσσι βρήκαν το δοκάρι, ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες για πέναλτι από τους αντιπάλους. Το 1-0 πέτυχε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 19ο λεπτό μετά από ασίστ του Φιρμίνο και οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 71’.

Το Περού επέστρεψε σε τελικό Κόπα Αμέρικα μετά το μακρινό 1975, όταν και κατέκτησε το μόλις 2ο τρόπαιο της ιστορίας του. Μετά την τυχερή πρόκριση στα πέναλτι επί της Ουρουγουάης στα προημιτελικά, επικράτησε με 3-0 της Χιλής στον ημιτελικό παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο αγώνα. Πέτυχε δύο γκολ νωρίς στο 21’ με τον Φλόρες και στο 38’ με τον Γιοτούν. Στη συνέχεια άντεξε στην πίεση των Χιλιανών, ο τερματοφύλακας Γκαγιέσε κατέβασε ρολά και ο Γκερέρο έκλεισε το χορό πετυχαίνοντας το 3-0 στο 91’

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου με τους Βραζιλιάνους να επικρατούν 5-0.

Διαβάστε στο Betarades.gr το αναλυτικό preview του αγώνα Βραζιλία – Περού με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, ρεπορτάζ, απουσίες, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και φυσικά τη στοιχηματική εκτίμηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από