Από τους λαγοκέφαλους, στα γουρουνόψαρα: Νέες επιθέσεις σε λουόμενους

Υπήρξε καταγραφή δύο παρόμοιων περιστατικών τραυματισμού λουόμενων από δάγκωμα ψαριού - Τι συνέβη;

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ακτές της νότιας Ιταλίας η καταγραφή δύο παρόμοιων περιστατικών τραυματισμού λουόμενων από δάγκωμα ψαριού μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για το είδος που ευθύνεται, οι ειδικοί θεωρούν πιθανότερο δράστη το γουρουνόψαρο ή βαλιστή (Balistes capriscus), ένα είδος που διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρά σαγόνια και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα όταν αισθανθεί ότι απειλείται.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Saline di Palinuro, στην περιοχή του Σαλέρνο. Ένας 76χρονος τουρίστας δέχθηκε δάγκωμα στο πόδι ενώ κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να υποστεί βαθιά πληγή και να χάσει σημαντική ποσότητα αίματος.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ο ΛεΜπρόν θα πληρώνεται λιγότερα από τους αστέρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Παρά τον έντονο πόνο, κατάφερε να βγει μόνος του στην ακτή, όπου οι ναυαγοσώστες τού παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, σταμάτησαν την αιμορραγία και τον σταθεροποίησαν μέχρι την άφιξη των διασωστών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από