VMRO: Η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων.

Να ξεκινήσει άμεσα η ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μιλοσόσκι ανέφερε ότι έχουν περάσει 19 μέρες από το δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός δήλωσε σαφώς ότι δεν υπάρχει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

«Απαιτούμε από τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία, ώστε η κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3», είπε.

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι επτά από τους βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, δήλωσε ότι η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 80 από τους 120 βουλευτές, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.
Την ίδια ώρα καθυστερεί εκ νέου η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από