Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση ως εργαλείο

Η συζήτηση για την αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση ως προσχηματικό εργαλείο για να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή. .

«Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση χρειάζεται ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις.  Το Σύνταγμα προβλέπει πως πρέπει να υπάρχει ομαλή πολιτική ατμόσφαιρα, η χώρα όμως έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πλήξει τους αντιπάλους της, ο κ. Τσίπρας εισήλθε στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση ως προσχηματικό εργαλείο», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η συζήτηση για την αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες.

Παράλληλα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στα ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχεία. «Θέλω να δω αν θα υπάρχουν βουλευτές που θα ξεφύγουν από τη δική σας γραμμή», διερωτήθηκε.

«Το 2006 η διαδικασία της αναθεώρησης είχε ξεκινήσει με προσδοκίες, ωστόσο, ήταν αδιάφορη. Το ΠΑΣΟΚ είχε υπαναχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε το ίδιο λάθος», ανέφερε.

«Είχα πει ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο Σύνταγμα, όταν έγινα πρόεδρος της ΝΔ και 43 χρόνια μετά το Σύνταγμα του 1975, χρειάζεται μια τολμηρή επαναξιολόγησή του. Επαναλαμβάνω την πρόταση. Αυτή η Βουλή να ψηφίσει όσο μεγαλύτερο αριθμό άρθρων γίνεται, προκειμένου να γίνει μια μεγάλη συζήτηση και να τεθεί στην κρίση της επόμενης βουλής και η οποία θα κρίνει τον αριθμό των αναθεωρητέων άρθρων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως με αυτή την πρόταση δίνεται η δυνατότητα «να ψηφίσουν οι πολίτες και τον δρόμο που θα ακολουθήσει το νέο Σύνταγμα. «Τι ποιο δημοκρατικό να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το περιεχόμενο της Αναθεώρησης. Ποιος τρέμει κ. Τσίπρα την ετυμηγορία το ελληνικού λαού;», επεσήμανε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρότασή του, δεν αναφέρεται καθόλου «στα άρθρα της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Ανάπτυξης, της Δικαιοσύνης και της Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε θράσος στον πρωθυπουργό λέγοντας πως υπερασπίζεται τα δημοψηφίσματα, ενώ είναι ο ίδιος που τα εξευτέλισε.

Όσον αφορά τη  ρύθμιση, όπως είπε, των σχέσεων κράτους-εκκλησίας «δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον λαό ή με τον λαό απέναντι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από