Η «κατάρα» της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας

Η Γερμανία υπέστη κάζο μεγατόνων και αποχαιρέτησε πρόωρα, από τη φάση των ομίλων, το Μουντιάλ της Ρωσίας ωστόσο δεν είναι η μόνη κάτοχος τροπαίου που παθαίνει κάτι ανάλογο.

Η Γερμανία έπεσε θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία των Μουντιάλ μένοντας εκτός από τη φάση των ομίλων από την αδιάφορη ουσιαστικά Νότια Κορέα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 γυρίζει σπίτι της με αποκλεισμό από τους ομίλους για πρώτη φορά από τότε που ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης περιλαμβάνει αυτή την φάση. Δεν είναι η μόνη παγκόσμια πρωταθλήτρια όμως που χάνει το στέμμα της σε φάση ομίλων καθώς την τελευταία 20ετία η μόνη που έχει προκριθεί είναι η Βραζιλία. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…

To 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας η Γαλλία που 4 χρόνια πριν είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου, μέσα στη χώρα της, τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Δανία, Σενεγάλη και Ουρουγουάη.

Στη Γερμανία το 2006 είναι η μοναδική εξαίρεση της 20ετίας καθώς η Βραζιλία κατάφερε να περάσει από τον όμιλό της και μάλιστα ως πρώτη και έφτασε ως τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τη Γαλλία.

Το 2010 η Ιταλία σε όμιλο με Παραγουάη, Σλοβακία και Νέα Ζηλανδία, κατάφερε να πάρει μόλις δύο βαθμούς και να τερματίσει τελευταία παραδίδοντας πρόωρα το στέμμα της.

4 χρόνια αργότερα, στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Ισπανία που μέχρι τότε είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της μετά από το διασυρμό από την Ολλανδία (1-5) στην πρεμιέρα και την ήττα από τη Χιλή στη δεύτερη αγωνιστική αποκλείστηκε.

Έτσι φτάσαμε και στη φετινή διοργάνωση όπου η κατάρα των ομίλων για τους πρωταθλητές κόσμου συνεχίστηκε με θύμα αυτή τη φορά την Γερμανία ύστερα από την ήττα-σοκ από τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από