Η παράδοση του Μέσι με τους Ολλανδούς, η τελευταία φορά και το «ποίημα» του Μπέργκαμπ (vids)

Ολλανδία και Αργεντινή κοντράρονται απόψε στο Κατάρ με φόντο τα ημιτελικά του Μουντιάλ και to10.gr «κυκλώνει» τα πιο σημαντικά facts της αναμέτρησης.

Ημέρα προημιτελικών στο Κατάρ.

Μπορεί το απόγευμα το «μενού» να έχει το Κροατία – Βραζιλία, ωστόσο η μεγαλύτερη μερίδα περιμένει το… βραδινό. Ολλανδία και Αργεντινή αναμετριούνται στο «Lusail» με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Δεν υπάρχουν αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός: Το δίδυμο Σλούκας-Γουόκαπ και μια τρομερή επίδοση…

Ένα από τα πλέον κλασικά «μουντιαλικά» ντέρμπι. Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο χώρες σε Μουντιάλ, με τους «Οράνιε» να έχουν το πάνω χέρι με δύο νίκες. Μια νίκη έχει η «Αλμπισελέστε», ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με το ένα να είναι αυτό του 2014, όταν η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Τι κάνει ο Μέσι απέναντι στην Ολλανδία

Πρόσωπο «κλειδί» είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Όχι μόνο για την ίδια την Αργεντινή, αλλά και για την Ολλανδία. Εάν ο Λουίς Φαν Χάαλ καταφέρει να σταματήσει τον Μέσι, τότε πιθανότατα θα προκριθεί και στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τι έχει κάνει ο pulga απέναντι στους «Οράνιε». Δύο φορές έχει βρει την Ολλανδία μπροστά του ο Αργεντινός σούπερ σταρ. Μια το 2006 και μια το 2014. Και τις δύο φορές, Αργεντινή και Ολλανδία έμειναν στο «Χ». Ο Μέσι δεν έχει σκοράρει κάποιο γκολ, ωστόσο μπορεί να λέει ότι έχει θετική παράδοση απέναντι στις «τουλίπες.

Κυρίως λόγω εκείνου του ημιτελικού στη Βραζιλία. Με ήρωα τον Ρομέρο, η «Αλμπισελέστε» είχε καταφέρει να επικρατήσει της Ολλανδίας στη… ρωσική ρουλέτα και να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Μουντιάλ του 2014, όπου τελικά ηττήθηκε από τη Γερμανία στον τελικό.

Για την ιστορία, ο Μέσι είχε αναλάβει την πρώτη εκτέλεση της Αργεντινής και είχε ευστοχήσει. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το «ποίημα» του Ντένις Μπέργκαμπ 

Ποιο είναι το πιο iconic γκολ που έχει μπει σε παιχνίδι Ολλανδία – Αργεντινή. Η απάντηση είναι μία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πέρα από αυτήν του Ντένις Μπέργκαμπ.

Ήταν το 1998, στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι δύο ομάδες έπαιζαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης για μια θέση στους «4». Στην Αργεντινή μάλιστα τότε έπαιζαν και οι Αλμέιδα και Ρόα που βρίσκονται πλέον στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο δεύτερος… κατάφερε να μπει στην ιστορία «εξαιτίας» του… μη ιπτάμενου Ολλανδού.

Ο Ντε Μπουρ έκανε τη μεγάλη μπαλιά, ο Μπέργκαμπ άφησε… άγαλμα τον Αγιάλια και με τρεις μαγικές επαφές νίκησε τον Ρόα, σημειώνοντας ένα από τα πιο «θρυλικά» γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, το οποίο περιέγραψε με μια μοναδική «τρέλα» ο Τζακ Φαν Γκέλντερ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από