Τάσος Δουβίκας: Το διαμάντι των 2.500.000 €

Το μεγαλύτερο ταλέντο του Αστέρα Τρίπολης ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και να «πετάξει» εκτός Ελλάδος. Η πρόταση της Χετάφε και οι επίσημες κρούσεις Αγγλων και Ολλανδών.

Δουβίκας Αναστάσιος. Ετών 18 (02/08/1999). Επιθετικός. Με ικανότητα να αγωνίζεται και στην κορυφή και στα άκρα της εμπροσθοφυλακής. Κοντολογίς, το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια από τις ακαδημίες του Αστέρας Τρίπολης. Και ένα από τα κορυφαία πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενας ποδοσφαιριστής, που από το καλοκαίρι, ετοιμάζεται να αρχίσει να χαράσσει τη δική του διαδρομή. Εκτός Ελλάδος…

Ο Δουβίκας μπήκε φέτος για πρώτη φορά στην εξίσωση «πρώτη ομάδα» του Αστέρα Τρίπολης. Και το έκανε με θόρυβο. Οι 21 συμμετοχές και τα 3 γκολ σε συνολικά 686 αγωνιστικά λεπτά μπορεί να προκαλούν δέος. Αλλά για αυτούς που ξέρουν, όσα έκανε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Αστέρα, τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα, η άψογη τεχνική κατάρτιση και  το συνολικό «πακέτο» που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στα παιχνίδι της εθνικής Ελπίδων (10 συμμετοχές, 7 γκολ, 1 ασίστ), έκαναν τους ξένους «κατασκόπους» να παραμιλούν. Και να κινούνται γρήγορα, για να… προλάβουν.

Ηδη από την Ισπανία προέκυψε ότι η Χετάφε προσφέρει πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Επιβεβαιώνοντας τη φήμη που κυκλοφορούσε όλο αυτό το διάστημα περί σοβαρού ενδιαφέροντος ομάδας από την Ιβηρική για την απόκτησή του.

Κι όμως, δεν είναι μόνο οι Μαδριλένοι που έχουν κινηθεί δυναμικά για την απόκτηση του Δουβίκα. Πληροφορίες του to10.gr αναφέρουν ότι ήδη στον Αστέρα έχουν φτάσει συνολιοκά τρεις προτάσεις από 2 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Οι ομάδες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά έχουν γίνει οι χώρες: Αγγλία, Ολλανδία. Οι Αρκάδες δεν έχουν αποφασίσει πού θα δώσουν τον 18χρονο φορ. Και δεν βιάζονται. Αλλωστε, έχουν θέσει ως τιμή εκκίνησης τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οποιος τα προσφέρει, μπορεί να τον κάνει δικό τους.

Οσο για τους εγχώριους «παίκτες» της μεταγραφικής αγοράς; Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον. Και θα ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Αλλά οι απαιτήσεις του Αστέρα κρίνονται υψηλές. Τουλάχιστον, μέχρι νεωτέρας…

Στην Τρίπολη, πάντως, έχουν αποφασίσει να μην αλλάξουν τακτική. Θα επιμείνουν ελληνικά, προωθώντας τους Ελληνες παίκτες που διαθέτουν και μεταγραφικά θα κινηθούν σε αγορές που γνωρίζουν καλύτερα από τις περισσότερες Ελληνικές ομάδες. Και οι 6 ή 7 μεταγραφές θα γίνουν από την Ισπανία και την Αργεντινή. Ηδη 3 παίκτες είναι κοντά και σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επίσημα μαντάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από