ΠΑΟΚ εμπρός και πρόλογο μην τρως!

ΠΑΟΚ εμπρός και πρόλογο μην τρως!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τη Βασιλεία και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (24/7), μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας με 2-1 στην Τούμπα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, είδα πολύ αισιόδοξους τους παίκτες του Δικέφαλου για την πρόκριση, την ώρα που έβγαιναν από τα αποδυτήρια.

«Τους έχουμε. Θα τους κερδίσουμε και μέσα στην Ελβετία. Δε θα πάμε εκεί για να κρατήσουμε το σκορ, αλλά για να κερδίσουμε», είπαν σε γενικές όσοι μίλησαν.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ φάνηκε να νιώθουν ανώτεροι ως σύνολο από τη Βασιλεία. Δεν έφαγαν τον… πρόλογο από το όνομα της αντιπάλου ή της θέσης της στη βαθμολογία της UEFA (18). Μετά την αναμέτρηση της Τούμπας, φάνηκε να πιστεύουν ακόμη περισσότερο ότι στο χέρι τους είναι να προκριθούν, εφόσον κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο Ελ Καντουρί στις δηλώσεις του στο «to10.gr» επισήμανε ότι ο Λουτσέσκου έδωσε το σύνθημα της νίκης (όχι απλά πρόκρισης) και για τη ρεβάνς μέσα στην Ελβετία, στα αποδυτήρια της Τούμπας αμέσως μετά την πρώτη επικράτηση.

Ο Ρουμάνος από πέρυσι έχει δείξει ότι ξέρει να «φτιάχνει» τους παίκτες τους ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων, και τα αποτελέσματα μιλούν μόνα τους…

Αυτός ο ΠΑΟΚ μετράει 24 νίκες στα τελευταία 25 επίσημα παιχνίδια που έχουν αρχίσει και έχουν τελειώσει από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι την πρεμιέρα της φετινής σεζόν απέναντι στη Βασιλεία!

Θα ήταν 26 νίκες σε 27 παιχνίδια αν δε «λάκιζαν» στην Τούμπα ο Ολυμπιακός (δεν κατέβηκε να παίξει) και η ΑΕΚ (δεν ολοκλήρωσε το ματς) με τις θεατρικές παραστάσεις που έστησαν πέρυσι στην Τούμπα και έκλεψαν τα ματς (και το πρωτάθλημα) από τον ΠΑΟΚ στα χαρτιά.

Αυτός ο ΠΑΟΚ λοιπόν, ο οποίος είναι φέτος συνέχεια του περσινού (με ίδιο προπονητή και ίδιο βασικό κορμό παικτών) έχει χτίσει μια φοβερή νοοτροπία νικητή και βγάζει φοβερό μέταλλο σε κάθε ματς.

Απέναντι στη Βασιλεία δεν έπιασε τοπ απόδοση, αλλά είχε όλα τα στοιχεία που θυμόμασταν από πέρυσι: ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος, είχε καλή τακτική, καλό transition (και αμυντικό και επιθετικό), καλές αποστάσεις μέσα στο γήπεδο, καλό πρεσάρισμα (ψηλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα), καλές συνεργασίες… Συνολικά είδαμε πολλά καλά πράγματα, χωρίς να βρεθούν πολλοί παίκτες στην καλύτερή τους μέρα. Προφανώς δεν ήταν όλα άψογα, ούτε η εμφάνιση θα μνημονεύεται στο μέλλον ως σημείο αναφοράς, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ήταν και το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Λάθη έγιναν και ένα τέτοιο στοίχισε στην ομάδα το γκολ της Βασιλείας με το οποίο μείωσε στο τελικό 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε 16 τελικές προσπάθειες και η Βασιλεία 6, εκ των οποίων μόνο μία εντός εστίας, το γκολ του Αγιέτι! Από τις 16 τελικές του Δικέφαλου οι 7 ήταν στην εστία, αλλά κακά τα ψέματα, η Βασιλεία ίσως άξιζε ένα γκολ (ακόμη και με 10 λιγότερες προσπάθειες) καθώς είχε και άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο σε χαμένα τετ-α-τετ του Στόκερ (12’) και του Αγιέτι (45+). Ο ΠΑΟΚ αδικείται από το 2-1, ότι τόσο επειδή δέχθηκε γκολ (είχε ορισμένα θεματάκια στην άμυνα κυρίως με τον Κρέσπο), όσο επειδή είχε ορισμένες ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον άλλο ένα τέρμα…

Η ομάδα παρότι δεν ήταν 100% έτοιμη έκανε 16 τελικές προσπάθειες απέναντι στη Βασιλεία και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Και μην ξεχνάμε ότι η ελβετική ομάδα στην Τούμπα έπαιξε με 5 παίκτες στην άμυνα, ενώ στη ρεβάνς θα παίξει λογικά με το κανονικό της σύστημα (4-2-3-1 ή 4-3-3) οπότε θα βρει ο ΠΑΟΚ περισσότερους χώρους στην άμυνα των Ελβετών.

Η Βασιλεία στη ρεβάνς θα παίξει πιο ανοιχτά για τη νίκη, ενώ στην Τούμπα έπαιξε πιο κλειστά για να μη χάσει (παρότι ηττήθηκε τελικά με 2-1).

Αυτή η Βασιλεία και με τόσες απουσίες είναι σαφώς στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Με σοβαρότητα και προσοχή, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, ο Δικέφαλος μπορεί να τελειώσει την προσεχή Τετάρτη (1/8) τη δουλειά που ξεκίνησε στην Τούμπα και να καθαρίσει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο μέσα στην Ελβετία.

Και μετά στην επόμενη φάση, τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας.

Συμπτωματικά τον Φεβρουάριο του 2011 όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε στους 32 του Europa League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όταν ταξίδεψα για τη Μόσχα για να καλύψω την αναμέτρηση, πήγα με πτήση μέσω Ζυρίχης. Για να πάω και φέτος στη ρωσική πρωτεύουσα, θα πρέπει πάλι να περάσω πρώτα από την Ελβετία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ