Ρωσία: Επίθεση drones κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία – Πάνω από 280.000 οικογένειες χωρίς ηλεκτροδότηση

Ρωσία: Επίθεση drones κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία – Πάνω από 280.000 οικογένειες χωρίς ηλεκτροδότηση

«Ο κόσμος βλέπει ότι η Ρωσία βάζει σκοπίμως καθημερινά στο στόχαστρο μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά της Ουκρανίας, που έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας κατά την διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης για 280.000 οικογένειες στις περιοχές του Κιέβου και του Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτές οι ρωσικές επιθέσεις δημιούργησαν μία δύσκολη κατάσταση με την ηλεκτροδότηση στις περιοχές μας», αναφέρεται σε ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου στο Telegram.

Διαβάστε επίσης: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για την επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Όπως υποστήριξε, «ο κόσμος βλέπει ότι η Ρωσία βάζει σκοπίμως καθημερινά στο στόχαστρο μη στρατιωτικές υποδομές. Όποιος δεν θέλει να δει αυτή την ρωσική κλιμάκωση να επεκτείνεται στην Ευρώπη, πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία».

Πλήγμα ουκρανικών δυνάμεων στη Ροστόφ της Ρωσίας

⁠Παράλληλα, το στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν μεγάλη ρωσική μονάδα παραγωγής καυσίμων για πυραύλους στην περιοχή του Ροστόφ, στην Ρωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, η νυχτερινή επίθεση κατά του Kombinat Kamensky, της ρωσικής κρατικής χημικής και αμυντικής εταιρείας στο Καμένσκ-Σαχτίνσκι, έγινε με ουκρανικά drones και το παράκτιο πυραυλικό σύστημα «cruise Neptune».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία, τις προηγούμενες ημέρες, είχε δηλώσει πρόθυμη να σταματήσει τις επιθέσεις κατά ρωσικών διυλιστηρίων, αν η Ρωσία σταματήσει τις δικές της επιδρομές κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, όπως είχε δηλώσει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Η δήλωση αυτή αποτυπώνει την κλιμάκωση της έντασης στις διεθνείς σχέσεις και την ενεργειακή διπλωματία, με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο και τις πιέσεις από τις ΗΠΑ.

Η διαμάχη ξέσπασε αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τον Βάντίμιρ Πούτιν για την απελευθέρωση ρωσικού ντίζελ στις παγκόσμιες αγορές με αντάλλαγμα τη μερική άρση κυρώσεων. Ο Ζελένσκι επέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία, τονίζοντας ότι προσφέρει στη Ρωσία οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση του πολέμου.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ