Oι «Έλληνες» του ΕURO 2024: Ποιοι προκρίθηκαν και ποιοι ελπίζουν μέσω Nations League

Oι «Έλληνες» του ΕURO 2024: Ποιοι προκρίθηκαν και ποιοι ελπίζουν μέσω Nations League

Ποιοι παίκτες που αγωνίζονται σε Ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας το επόμενο καλοκαίρι;

Τα προκριματικά για το EURO 2024 ολοκληρώνονται σήμερα και ήδη γνωρίζουμε τις 20 από τις 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Φυσικά, μέσα σε αυτές τις ομάδες ελπίζουμε ότι θα βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα, η οποία αν και δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης από  τον όμιλό της, έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των πλέι-οφ του Nations League, τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Στις Εθνικές ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί, αλλά και σε αυτές που θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στα πλέι-οφ του Μαρτίου, αγωνίζονται αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό, αφού παίζουν και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πάμε να δούμε συνολικά ποιοι είναι οι «Έλληνες» που θα δούμε στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024.

Διαβάστε επίσης: Μπήκε ο ΜακΚίσικ που «χτυπά» την πόρτα της 12αδας με Ζάλγκιρις (pic)

Αυτοί που έχουν ήδη προκριθεί

Ο 7ος προκριματικός όμιλος είναι αυτός που έχει μάλλον το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον. Σε αυτόν πρώτη τερμάτισε η Ουγγαρία του Λάζλο Κλεϊνχέιζλερ ο οποίος πραγματοποίησε 2 εμφανίσεις στα προκριματικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν κλήθηκε στα τελευταία παιχνίδια της εθνικής του, παρ’ όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν σταθερά στις κλήσεις των Μαγυάρων. Ως δεύτερη προκρίθηκε η Σερβία των Τζούρισιτς, Ζίβκοβιτς, Μλαντένοβιτς και Γκατσίνοβιτς, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε EURO ως ανεξάρτητο κράτος.

Η Τσεχία του Γιάκομπ Μπράμπετς, μετά τη χθεσινή της νίκη επί της Μολδαβίας με 3-0, εξασφάλισε τη πρόκρισή της, όπως έκανε και η Ελβετία του Στέφαν Τσούμπερ μετά την ισοπαλία (1-1) με το Κόσοβο. Η Κροατία του Ντομαγκόι Βίντα χρειάζεται απλά ένα βαθμό στην αναμέτρηση με την Αρμενία για να σφραγίσει την παρουσία της στο EURO.

Η Σλοβενία των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς νίκησε με 2-1 το Καζακστάν και θα βρεθεί σε τελική φάση EURO μετά από 24 χρόνια. Μάλιστα τα χρυσό γκολ της νίκης το πέτυχε ο  Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Θεωρητικά, ελπίδες να βρεθεί στο ΕURO έχει και ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος στο παρελθόν είχε κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος στη Πορτογαλία.

Αυτοί που ελπίζουν σε πρόκριση μέσω του Nations League

Ο Λέβαν Σενγκέλια θα διεκδικήσει με τη Γεωργία την πρόκρισή της στο EURO το Μάρτιο μέσω του Nations Laegue. Mάλιστα η Γεωργία είναι πιθανή αντίπαλος της Εθνικής μας. Δεύτερη ευκαιρία τον Μάρτιο θα έχει και η Πολωνία των Σιμάνσκι και Κετζιόρα, η οποία απογοήτευσε στα προκριματικά και τερμάτισε στη τρίτη θέση στον όμιλό της, πίσω από την Αλβανία και τη Τσεχία.

Στα πλέι-οφ του Μαρτίου θα αγωνιστεί και ο Νικολάι Άλχο του Βόλου με τη Φιλανδία, όπως και Νταν Γκλάζερ ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Ισραήλ και αγωνίζεται στον ΟΦΗ. Τέλος, τη πρόκρισή της στο ΕURO θα διεκδικήσει τον Μάρτιο  η Ισλανδιά των Τοράρινσον και Μάγνουσον, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να μην έχει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί αφού έχει υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα και θα αργήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ