Το κλειδί το έχει ο Μαρτίνς…  και ο επόμενος κεντρικός χαφ

Το κλειδί το έχει ο Μαρτίνς… και ο επόμενος κεντρικός χαφ

Μόνο το Γιουρόπα Λιγκ έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος. Τι «ψάχνει» ο Ολυμπιακός στο «6-8» και γιατί στην περίπτωση του ο χρόνος είναι σύμμαχος.

Δεν ψάχνει για μια… προσθήκη στο ρόστερ. Αναζητά τον κεντρικό χαφ πάνω στον οποίο θα χτίσει τον «χαρακτήρα» της επόμενης αγωνιστικής εκδοχής του. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού λοιπόν μάλλον δεν είναι κακό νέο η όποια καθυστέρηση παρατηρείται στο θέμα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει το υλικό που θέλει για να κάνει τη… δουλειά στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Όχι, ο Πορτογάλος δεν είναι… θαυματοποιός όπως άλλοι συνάδελφοι του. Ξεκινά το μοντάρισμα της ομάδας του για το ματς της 9ης Αυγούστου και ποντάρει σε εκείνους που έχουν δουλέψει μαζί του, όλο αυτό διάστημα. Που έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία του, και αυτά που έστω σε γενικές γραμμές ζητά στο παιχνίδι. Θέλουν χρόνο όλα αυτά. Θέλουν επανάληψη. Θέλουν παρουσία. Το μεγάλο κάδρο… εκείνο που αφορά στην ομάδα που θα επιχειρήσει να ξαναφέρει τον τίτλο στον Πειραιά, ακολουθεί.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην ΑΕΚ συμπεριέλαβε τον Λούκας Μπογέ στην αποστολή για το φιλικό με τον Ατρόμητο. Το κάνει γιατί δεν μπορεί αλλιώς. Γιατί τρέχει να προλάβει. Γιατί πρέπει τόσο από εκείνον όσο και από τους άλλους δύο «δανεικούς» που απέκτησε τώρα η ομάδα του, τον Άλεφ και τον Πόνσε να πάρει έστω κάτι στα προκριματικά. Ξέρει καλά όμως και τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος.

Αντίθετα ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλά… Μαρτίνς έβαλε φρένο στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ μετά τον Ζαμπά και όταν είδε ότι δεν προχωρά η περίπτωση του Βέρνμπλουμ. Γιατί και ο Ρουμάνος είναι συντονισμένος με το αυτονόητο. Κράτησε λοιπόν το τελευταίο κομμάτι προετοιμασίας στην Ολλανδία προκειμένου να «μοντάρει» τους υπάρχοντες. Για τον κεντρικό χαφ; Ισχύει ότι στον Ολυμπιακό. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος στην ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Και μιας και επιστρέψαμε στους Ερυθρόλευκους; Έχει κάνουν ήδη δύο τρεις απόπειρες με πραγματικά αξιόλογες περιπτώσεις για τον άξονα. Με τον πιέρ Κουντέ που τελικά η Ατλέτικο Μαδρίτης τον πούλησε στη Μάιντζ με 8 εκατ ευρώ! Με τον Γουίλιαν Αράο, διεθνή με την εθνική Βραζιλίας. Με τον Σάνιν Πρσιτς που όπως φαίνεται είναι ξανά σε ανοιχτή γραμμή με τη Βαλένθια. Ψάχνει ένα «6-8» που να μπορεί προσφέρει και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού, αλλά το κάνει με ιδιαίτερα κριτήρια στην αναζήτηση του. Ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή ηλικία ως 25-26 ετών, με υψηλή χρηματιστηριακή αξία με γεμάτο βιογραφικό από την προηγούμενη σεζόν.

Το έκανε και πέρσι με τον Οτζίτζα Οφόε που όπως φαίνεται καταλήγει στην Γάνδη. Καταπληκτικός ποδοσφαιριστής ο Βέλγος. Αλλά… αλλού. Στον Ολυμπιακό το μόνο που επιβεβαίωσε ήταν εκείνο το «πως γίνεται κάποιος με τόσο ταλέντο να μην έχει πέντε εκατ ευρώ συμβόλαιο στην Πρέμιερ Λιγκ». Απο μπάλα τίποτα.

Οι Πειραιώτες συνολικά πάνε ακόμη για 5-6 μεταγραφές, υπό προϋποθέσεις, σε αυτό το καλοκαίρι της «επανεκκίνησης». Το κάνουν μεθοδικά. Πρώτα έχτισαν την ομάδα που θα επιχειρήσει να ξεκινήσει τα προκριματικά στην Ευρώπη, με το πλεονέκτημα του «ισχυρού» στην κλήρωση της Δευτέρας. Έπειτα μέσα από τις αλλαγές και εκείνη για τον τίτλο. Πρακτικά μόνο του κεντρικού χαφ το θέμα είναι «αδιαπραγμάτευτο». Ίσως και του δεύτερου τερματοφύλακα μιας και όντως είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί κάποιος έμπειρος από τη διεθνή αγορά, ως «ασφάλεια» πίσω από τον Γιαννιώτη.

Τα υπόλοιπα προφανώς και περνούν από το «δώσε». Στόπερ αλλά με έξι αυτή τη στιγμή στο ρόστερ (Ευαγγέλου, Νικολάου, Ένγκελς, Βούκοβιτς, Σισέ, Μιράντα) άρα θα πρέπει να φύγουν τουλάχιστον δύο. Φορ αλλά με τέσσερις αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία (Καρίμ, Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς, Μάνος) άρα και εδώ με την ανάγκη δύο αποχωρήσεων. Εξτρέμ μαζί με Ποντένσε, Λάζαρο, Φέτφα, Βρουσάι αλλά με τους Μάριν και Πάρντο να είναι ακόμη στην «εξίσωση». Ίσως και έναν δεύτερο κεντρικό χαφ στο «6-8» γιατί ο προπονητής θέλει τέτοιους (άρα δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη πχ με τον Ρομαό). Αυτά όμως είναι όλα… μπροστά.

Ο Μαρτίνς κοιτάζει το τώρα, και είναι σίγουρα πολύ ικανοποιημένος, όπως δηλώνει με συνέπεια. Και από τη δουλειά που γίνεται. Αλλά και από το νέο ρόστερ που έχει στα χέρια του. Μια ομάδα με 12 νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Στον άξονα αυτή τη στιγμή με Καμαρά, Μπουχαλάκη, Ρομαό, Ανδρούτσο την δουλειά του την κάνει. Γενικώς έχει λύσεις παντού μιας και μαζί του στο Βέλγιο είναι 30 ποδοσφαιριστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ