Το δώρο αξίας πέντε εκατ. ευρώ του Ίβιτς στον ΠΑΟΚ

Ο Ίλια Ίβιτς βρίσκεται πίσω από το χρυσό deal του ΠΑΟΚ για τον Κάρολ Σφιντέρσκι και όχι οι... τρομερές διασυνδέσεις του Μπότο κι ο... εκπληκτικός προγραμματισμός του Δικεφάλου.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Τούμπα για να ζήσει το αμερικανικό όνειρο στη Σάρλοτ. Παράλληλα με τον Πολωνό, όνειρο ζει και ο Δικέφαλος που θα βάλει στα ταμεία του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Σε ακόμη ένα σούπερ deal για τον Δικέφαλο που μέσα σε λίγους μόλις μήνες έχει δει να μπαίνουν στα ταμεία του περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ.

Το πόσα από αυτά έχει ξοδέψει βέβαια για την ενίσχυσή του, είναι μία άλλη κουβέντα η οποία πονάει αρκετά τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βλέπει πως το έλλειμμα ποιότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Γι’ αυτό και η ομάδα του έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου από τον Νοέμβρη.

Για να επιστρέψουμε όμως στην ιστορία του Σφιντέρσκι, από τότε που έγινε γνωστό πως πωλείται, διαβάσαμε αριστερά και δεξιά για τον απίθανο Μπότο με τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις του, για τον φοβερό προγραμματισμό του ΠΑΟΚ και διάφορα άλλα αυτοαποθεωτικά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Ούτε ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου είναι πίσω από το deal ούτε κάποιος που έχει γενικότερα σχέση με τον σύλλογο.

Ο Ίλια Ίβιτς είναι αυτός που μεσολάβησε και λειτούργησε έστω και λίγο καθυστερημένα σαν Αγιος Βασίλης για τους «ασπρόμαυρους». Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, που έχει επιστρέψει ιδιαίτερα δραστήριος στον μανατζερικό χώρο μετά την αποχώρησή του από την Ένωση, είναι ο άνθρωπος που έκανε το κονέ και σε αυτόν οφείλει ο ΠΑΟΚ τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Γιατί περί επιτυχίας πρόκειται το να πουλάς στο πικ της καριέρας του έναν ποδοσφαιριστή όπως ήταν αυτή τη στιγμή ο Σφιντέρσκι που το καλοκαίρι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα. Αν δεν τον πουλούσε τώρα ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να μην είχε την ευκαιρία να πάρει το ποσό που βάζει τώρα στα ταμεία του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από