Τι μήνυμα έστειλε ο Ντέμης στον Τίγρη πριν την αλλαγή του Γιαννίκη

Όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ κάτω από τη μύτη των «άγρυπνων» ρεπόρτερ που ακόμη συζητούν για τον Γιαννίκη.

Ένα τεύχος πίσω είναι ως συνήθως όλοι όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Κάποιοι γιατί απλά δεν μπορούν αλλιώς (το λένε και ικανότητες) και κάποιοι πιο έμπειροι που ξέρουν αλλά δεν… ανοίγονται γιατί καταλαβαίνουν το ναρκοπέδιο που υπάρχει μπροστά με θέα στις εξελίξεις.

Τι θέλω να πω; Από το βράδυ της Κυριακής μετά την τριάρα από τον Παναθηναϊκό όλοι ασχολούνται με τον «προηγούμενο»: Με τον Αργύρη Γιαννίκη που ως ώριμο φρούτο πέφτει στο χώμα επιβεβαιώνοντας τη μοίρα των προπονητών που εγκλωβίζονται σε τόσο παράξενες ποδοσφαιρικές ιστορίες σαν αυτή που εξελίσσεται στην Ένωση.

Άλλοι λοιπόν λένε θα φύγει σήμερα, άλλοι λένε θα φύγει αύριο κλπ. Λες και όλοι μαζί δουλεύουν σε ταξιδιωτικό γραφείο και έχουν την ευθύνη για την έκδοση του εισιτηρίου του.

Δεν είναι όμως προφανώς το «δια ταύτα» της κουβέντας, το τι θα γίνει με τον Γιαννίκη. Η ουσία βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα. Και στις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Τίγρης που για πολλοστή φορά δείχνει να το καθυστερεί χαρακτηριστικά λες και δεν καταλαβαίνει πως αυτές τις ημέρες δεν παίζεται μόνο ο επίλογος της φετινής σεζόν αλλά και η αφετηρία της επόμενης.

Υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα; Ή όλα εξαντλούνται στο ποιος θα κάτσει λίγες εβδομάδες στην άκρη του πάγκου. Εκεί που ως τώρα ήταν ο Γιαννίκης; Αυτή είναι η ουσία. Και την είπε ο Ντέμης στον Μελισσανίδη με τον πιο νορμάλ τρόπο.

Βγήκε στην εκπομπή του χθες ο κοντός και έκανε… διάβημα κοιτάζοντας στα μάτια τον Μελισσανίδη: «η ΑΕΚ πρέπει να βρει τον επόμενο», επισήμανε. «Για να τον βρει, πρέπει να βιαστεί. Ιούνιο υπάρχει προετοιμασία. Υπάρχει το φέτος να μην χάσουμε την Ευρώπη, όμως υπάρχει και να χτίσουμε μία ομάδα και να πιστέψουμε σε έναν προπονητή. Με αυτό πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά η ΑΕΚ γιατί μεταξύ μας να πάρω μία θέση στην Ευρώπη και να ασχοληθώ με το να μην χτίσω μία ομάδα τι να το κάνω. Είναι μία κρίσιμη απόφαση που θέλει χρόνο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρεις έναν προπονητή. Τον προπονητή δεν τον βρίσκεις με τα τηλέφωνα ούτε με το Wyscout. Κάνεις ταξίδια, συζητάς. Πρέπει να κάνεις κουβέντες με ανθρώπους. Εγώ τουλάχιστον προπονητές δεν θα έβρισκα παίρνοντας τηλέφωνο», είπε ο Νικολαΐδης υπενθυμίζοντας στον Μελισσανίδη το αυτονόητο. Πως έχουν αφήσει οι δύο τους μια κουβέντα ανοιχτή. Εκείνη που θα μετατρέψει τον Ντέμη σε αφεντικό της ΑΕΚ.

«Τώρα πρέπει να πάμε» του είπε ξεκάθαρα. Πρέπει να γίνουν ταξίδια, συζητήσεις. «Εγώ έτσι θα έκανα» του είπε. «Δεν θα περίμενα από το Wyscout» όπως προφανώς κάνουν αυτοί που έχουν τώρα την ευθύνη. Το έπιασες λοιπόν το υπονοούμενο; Ο Νικολαϊδης λέει ξεκάθαρα στον Μελισσανίδη πως αν είναι να συνεργαστούν οι δύο τους θα πρέπει να γίνει τώρα. Όχι να προκύψει ένας ακόμη «ενδιάμεσος» προπονητής, ούτε το θέμα να μεταφερθεί στον Μάη. Διότι μετά θα είναι αργά.

Τι θα κάνει ο Μελισσανίδης; Θα το δούμε. Η ουσία είναι πως ολόκληρη η ΑΕΚ είναι αναστατωμένη αυτή την ώρα. Όχι για τον Γιαννίκη. Για τον Ντέμη. Διότι η δική του έλευση θα σημαίνει πάρα πολλές αποχωρήσεις. Και όχι φυσικά μόνο την αυτονόητη: εκείνη του προπονητή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από