Το ρεζιλίκι του Πινέιρο και του VAR με αποδείξεις: Οι δύο φάσεις που τα λένε όλα για την κλοπή στο Καραϊσκάκη (vids)

Ο Πινέιρο και ο VAR του Μπένετ αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Φάληρο. Με αποδείξεις

To είπε νωρίτερα στο «10» ο Ηρακλής Τσίκινης. Το λέει και κάθε άνθρωπος της διαιτησίας που είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα καλείται να απαντήσει για τη φάση του 90΄ στο Καραϊσκάκη. Για το ακυρωθέν γκολ του Μάριου Βρουσάι φυσικά ο λόγος. Για την υπόδειξη διαιτητή και VAR που άλλαξε το σενάριο και το αποτέλεσμα της βραδιάς στο ντέρμπι των αιωνίων. Η φάση αυτή

«Έπρεπε να μετρήσει το γκολ» συμφωνούν. Γιατί; Διότι ο –στην προκειμένη περίπτωση- εκτεθειμένος Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη μπάλα, όπως δεν ήρθε και ο αμυντικός που τον ακολούθησε (Σάρλια). Δεν επηρεάζει τη φάση η εμπλοκή του Ελ Αραμπί, αλλά και η προσπάθεια του αμυντικού γιατί δεν έρχονται σε επαφή με τη μπάλα.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Ντόρσεϊ – Μεγάλη ανατροπή!

Και μιας και πλέον δεν ζούμε στην εποχή του… τηλέγραφου; Οι αποδείξεις είναι μπροστά στα μάτια μας. Αντίστοιχες φάσεις, σε ματς υψηλού επιπέδου. Και οι αποφάσεις διαιτητών πρώτης γραμμής και όχι του Ζοάο Πινέιρο που έστειλε απόψε στο Φάληρο ο Στιβ Μπένετ.

Η πρώτη φάση έρχεται από ματς εθνικών ομάδων της Πολωνίας με την Αλβανία. Μετά την εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων ο νούμερο 5 είναι εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Ούτε εκείνος όμως, ούτε ο αμυντικός που τον ακολουθεί συναντιούνται με τη μπάλα. Η φάση λοιπόν εξελίσσεται κανονικά. Και το γκολ μετρά. Ιδού το βίντεο.

Αντίστοιχη και η φάση που έρχεται από το κλασικό ντέρμπι του Μάντσεστερ. O αγώνας ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι (2-1) που έγινε πριν από λίγες μέρες (14/1/23) για την Πρέμιερ Λιγκ. Στο 79’ μέτρησε γκολ του Φερνάντες καθώς κρίθηκε, και μάλιστα με παρέμβαση του VAR, ότι ο Ράσφορντ δεν επηρέαζε τη φάση. Δείτε το βίντεο από το 2,35’’ και μετά.

 

Θα διαπιστώσετε ότι η φάση είναι ακόμη …χειρότερη από αυτή στο 90΄ του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0, όταν σκόραρε ο Βρουσάι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από