Πώς κατάφερε η ΟΔΚΕ κι «έγδυσε» τους διαιτητές!

Αδέξιοι χειρισμοί από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Κώστα Μπούσια, έχουν φέρει σε δεινή θέση την Ομοσπονδία, στο θέμα της ένδυσης των διαιτητών

Οι μεγάλοι παίκτες (για παράδειγμα Ναβάρο και Σπανούλης, που είναι πρώτοι σκόρερ στην Ευρωλίγκα) δεν έγιναν… μεγάλοι επειδή σούταραν, έχοντας πρόθεση να πετύχουν καλάθι, αλλά επειδή το πετύχαιναν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πέρα από την καλή πρόθεση, η οποία πρέπει να είναι δεδομένη, ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα. Κι η ΟΔΚΕ είναι απολύτως αναποτελεσματική, με τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Μπούσια να χρεώνεται ένα… φιάσκο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Ομοσπονδία των Διαιτητών είχε συμφωνία με εταιρία ρούχων (Athlos). Βάσει αυτής της συμφωνίας «ντύνονταν» οι διαιτητές, οι οποίοι είχαν κάποιες παροχές και κάποιες υποχρεώσεις. Η συμφωνία ήταν ενεργή, όταν εμφανίστηκε ένα… αχτύπητο δίδυμο, ανθρώπων που καμία σχέση δεν είχαν με τον τομέα της ένδυσης. Έκαναν μια εξόχως δελεαστική προσφορά κι η διοίκηση της ΟΔΚΕ αποφάσισε να αλλάξει πάροχο ένδυσης.

Βρήκε τρόπο να σπάσει την ισχύουσα συμφωνία κι ενημέρωσε τους διαιτητές ότι αλλάζουν ρούχα. Τα καινούρια θα ήταν πιο… ποιοτικά, οι διαιτητές θα είχαν δωρεάν μπλούζες και μπουφάν, σημαντικές εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια των τριών εταιριών (Under Armour, Umbro και Puma), εκπτωτική κάρτα, ειδικές προσφορές, κτλ. Ακόμα κι «ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις και διαιτητικές δράσεις για την ανάπτυξη του χώρου» είχαν υποσχεθεί εκείνοι που πήραν τη δουλειά.

Όλα αυτά είχαν ξεκινήσει τρεις μήνες πριν, αλλά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα η ΟΔΚΕ εμφανίστηκε η εταιρία FILA! Άλλα είπαν, άλλα έφεραν. Έφεραν; Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία να έχει τιναχθεί στον αέρα, εκείνοι που έταζαν λαγούς με πετραχήλια δεν μπορούν να ανταποκριθούν κι ο Κωνσταντίνος Μπούσιας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας) έχει μείνει με το νέο -πλην όμως κενό- συμβόλαιο στο χέρι.

Οι διαιτητές είναι… γυμνοί, μέχρι που απευθύνθηκαν στον άνθρωπο που τους έντυνε παλιότερα και τα ρούχα του οποίου φορούν ακόμα και σήμερα, μήπως μπορούσε να επανέρθει (μιλάμε για ξεφτίλα της ΟΔΚΕ), και το ερώτημα είναι ένα: Θα… καθίσει πάνω στο συμβόλαιο ο κ. Μπούσιας, απαιτώντας υλοποίηση ή αποζημίωση και λειτουργώντας υπέρ της Ομοσπονδίας, ή θα κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα, για να μην κακοκαρδίσει τους φίλους του; Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φυσικά θα την παρακολουθήσουμε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από