Το ΝΒΑ αποσύρει το Νο6 από όλες τις ομάδες – Αυτός είναι ο λόγος

Την Πέμπτη (11/8) το NBA έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρχει σε καμία ομάδα το Νο6 που φορούσε στους Μπόστον Σέλτικς ο Μπιλ Ράσελ, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του.

Το Νο6 που φορούσε στους Μπόστον Σέλτικς ο Μπιλ Ράσελ δεν θα υπάρχει πλέον στο ΝΒΑ. Η Λίγκα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (11/8) την απόφασή της να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη ενός τεράστιου αθλητή, αποσύροντας δηλαδή από όλες τις ομάδες το Νο 6 που φορούσε στη Βοστόνη, ομάδα με την οποία κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, ενώ ως προπονητής οδήγησε σε δύο ακόμη τίτλους ΝΒΑ τους «Κέλτες».

Διαβάστε επίσης: Ο Αντετοκούνμπο αντάλλαξε φανέλα με τον Βινίσιους (vid)

Επιπρόσθετα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ερχόμενης σεζόν 2022-23, κάθε φανέλα θα συνοδεύεται από πένθος στη μνήμη του ανθρώπου – θρύλου των Σέλτικς. Τέλος, σε κάθε παρκέ και κάθε αρένα θα υπάρχει ένα ειδικό λογότυπο με το νούμερο 6 κοντά στη γραμματεία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ΝΒΑ αποσύρει το Νο ενός παίκτη, κίνηση που υποδεικνύει το μέγεθος του Μπιλ Ράσελ.

Ο Μπιλ Ράσελ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με μέσο όρο 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί σε 963 αγώνες της κανονικής περιόδου. Ήταν 12 φορές All-Star, 3 φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της λίγκας και 8 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από