Καν’ το όπως ο Λεμπρόν: Γιατί ο Ντουράντ θέλει να… επιβάλλει μέχρι και προπονητή

Καν’ το όπως ο Λεμπρόν: Γιατί ο Ντουράντ θέλει να… επιβάλλει μέχρι και προπονητή

Ο Κέβιν Ντουράντ συνεχίζει την συνθήκη που ξεκίνησε ο Λεμπρόν Τζέιμς που θέλει τον franchise player μιας ομάδας να κάνει άνω κάτω τον σύλλογο του για το δικό του συμφέρον.

Ο Κέβιν Ντουράντ συνεχίζει το σήριαλ της μεταγραφής του από τους Μπρούκλιν Νετς σε μια συνθήκη που πλέον στα γήπεδα του ΝΒΑ είναι συνηθισμένη αφού super stars κάνουν ότι θέλουν τις ομάδες τους για να φτιάξουν την δική τους καριέρα.

Πλέον στο ΝΒΑ δυστυχώς το κουμάντο στις περισσότερες ομάδες το κάνει ο εκάστοτε franchise παίκτης κάτι που ξεκίνησε εδώ και κάτι παραπάνω από μια δεκαετία όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης των Κλίβελαντ Καβαλίερς για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους Μαϊάμι Χιτ.

Διαβάστε επίσης: Μυθικά λεφτά σε δημοπρασία για φανέλα του Τζόρνταν

Εκεί ο βασιλιάς Λεμπρόν πήρε εγγυήσεις ότι θα φτιάξει μαζί με τους Κρις Μπος και Ντουέιν Γουέιντ το ρόστερ της ομάδας και εκείνοι θα αποφασίζουν ποιοι θα αγωνίζονται μαζί τους και ποιοι όχι.

Τακτική που τότε έπιασε αφού οι Χιτ κατέκτησαν δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα σε τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες τους σε τελικούς.

Αυτό είδε και ο Κέβιν Ντουράντ που πλέον είναι ο επόμενος στην λίστα του αποφασίζω και διατάζω αφού με την ομάδα που έφτιαξε το 2015 έφτασε στους τελικούς με τη φανέλα των Οκλαχόμα όμως εκεί η Χιτ ήταν πολύ καλύτεροι ομάδα και τους συνέτριψαν με 1-4.

Εκεί ο Ντουράντ ένιωσε πως πλέον οι Θάντερ δεν τον καλύπτουν και πηγαίνει το 2016 στους πρωταθλητές της προηγούμενης χρονιάς Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με σκοπό το δαχτυλίδι σε μια απόφαση που αποδοκιμάστηκε σχεδόν από όλους στο ΝΒΑ.

Εκεί τα κατάφερε και πήρε το πολυπόθητο δαχτυλίδι το 2017 και 2018 αλλά με τον Στεφ Κάρι πιο ψηλά στην μαρκίζα ο Ντουράντ έψαχνε ήδη την επόμενη ομάδα του.

Την βρίσκει το 2019 στο Μπρούκλιν που του δίνει λευκή επιταγή όπως στον Λεμπρόν το Κλίβελαντ και αποφασίζει εκείνος για όλα που το 2016 τσακώθηκε με τον τότε προπονητή του Ντέιβιντ Μπλατ και επειδή οι Καβαλίερς ένιωσαν ότι χωρίς τον Βασιλιά δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ούτε τα playoffs απομάκρυναν τον Ισραηλινό προπονητή.

Όμως το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο κακό. Τσακωμοί με προπονητές, παίκτες που είναι φίλοι του όπως ο Μάικ Τζέιμς να παίζουν μαζί του με τελευταίο επεισόδιο την απαίτηση του 33χρονου να απομακρυνθεί τόσο ο προπονητής του Στίβ Νας, όσο και ο GM των Νετς Σον Μάρκς ώστε τις αποφάσεις να τις παίρνει μόνο αυτός.

Συνθήκη που κάνει και ο Λεμπρόν στους Λέικερς πλέον αφού εκείνος αποφασίζει την τακτική προσήλωση και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του Λος Άντζελες.

Συνεπώς το ΝΒΑ είναι υποχρεωμένο να εξαλείψει τα φαινόμενα «Ντουράντ – Λεμπρόν» πράγμα δύσκολο γιατί οι superstars είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της μεγαλύτερης λίγκας στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ